open-navfaktor-logo
search
Kakav rasplet
Lihtenštajn opet pomogao Zmajevima, Italijani izborilli EURO
Armenija ispustila pobjedu protiv Lihtenštajna, Azzurri stopostotni  
12.10.2019. u 22:37
get url
text
get url
text

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ulaze u finiš, a večerašnji rezultati u našoj grupi definitivno idu na ruku fudbalskoj A reprezentaciji BiH.

Lihtenštajn je ponovo pomogao Zmajevima, a Italija je ostala stopostotna i već sada je osigurala plasman na EURO.

Nakon što su u prošlom kolu iznenadili Grke i osvojili bod u Atini, reprezentativci Lihtenštajna remizirali su i protiv Armenije, još jednog rivala Zmajevima u borbi za drugu poziciju. Armenci su vodili od 19. minuta kada je Barseghyan pogodio za 0:1, ali se domaći nisu predavali i u 72. minuti izjednačili su preko Fricka, što je bio i konačan rezultat.

Ovim kiksom Armenija je ostala na deset bodova, koliko ima i naš tim, ali Armenci imaju znatno teži raspored od našeg tima.

Ovaj remi osigurao je Italiji direktan plasman na EP. Azzurri su slavili u Rimu sa 2:0, te tako zadržali maksimalan učinak (sedam pobjeda) i imaju nedostižnih 11 bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani tim naše grupe. Golove za Italiju postigli su Jorginho (63) i Bernardeschi (78).

S obzirom na to da Finska i Armenija u utorak igraju međusobno, izvjesno je da bi Armenci već tada mogli otpasti iz borbe za drugu poziciju, a onda bi bh. tima u posljednja dva meča kvalifikacija vodio bitku sa Fincima, od kojih imamo bolju gol-razliku (u slučaju istog broja bodova gleda se međusobni skor). Naravno, u cijeloj priči treba naglasiti kako bh. tim do kraja mora biti na najvišem nivou i da nema pravo na kiks. 

Rezultati by SofaScore

Raspored Finske

Raspored Armenije 

Raspored BiH 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.