navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nakon godina skrivanja

Linda Evangelista pokazala lice i tijelo uništeno estetskim zahvatima

Linda Evangelista sada je po prvi put nakon dugo vremena osvanula na naslovnici magazina People.

Objavljeno: 18.02.2022. u 12:26
get url
text

Jedna od najpoznatijih manekenki 90-ih godina prošlog stoljeća, konačno je progovorila o estetskom tretmanu koji je uništio njeno tijelo.

- Voljela sam biti na pisti, a sada se bojim da ću sresti nekoga koga poznajem. Dosta mi je skrivanja i stida. Ne mogu više živjeti u ovoj boli i napokon sam spremna progovoriti - izjavila je Linda i prvi put pokazala rezultate lošeg zahvata.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Zbog masnih naslaga na cijelom tijelu tužila je kompaniju Zeltiq Aesthetics od kojih traži odštetu u vrijednosti od 50 miliona dolara. Zbog njihovih neinvazivnih metoda ne može raditi svoj posao.

Već nakon tri mjeseca od estetskih tretmana, primijetila je izbočine na bradi, bedrima i grudima. Ta područja njenog tijela odjednom su rasla i stvrdnjavala se, a nakon toga su i utrnula.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

- Pokušala sam to sama popraviti misleći da radim nešto pogrešno. Došla sam do tačke kada više uopće nisam jela. Mislila sam da gubim razum - priznala je.

Manekenka je potom u junu 2016. odlučila posjetiti ljekara koji joj je rekao da joj nikakva dijeta ni tjelesna vježba ne mogu pomoći. Dijagnosticirana joj je paradoksalna hiperplazija masnog tkiva - rijetka nuspojava nakon tretmana u kojem proces zamrzavanja uzrokuje zgušnjavanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva.

Bila je na dvije liposukcije, no tvrdi kako joj ni to nije pomoglo.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

- Zašto moramo raditi ovakve stvari našim tijelima? Znala sam da ću ostariti. I znam da naša tijela prolaze kroz razne procese. No, jednostavno nisam mislila da će sve ispasti ovako - iskrena je Linda koja je poznata po rečenici iz dana najveće slave da neće ustati iz kreveta za manje od 10.000 dolara.

Dodala je kako je zbog svega izgubila i svoj identitet.

- Ne prepoznajem se fizički, ali ni kao osoba. Ne gledam se u ogledalo jer ne izgledam kao ja. Nadam se da ću se osloboditi stida i pomoći drugim ljudima koji su u istoj situaciji kao ja, to mi je cilj - kazala je Evangelista.