open-navfaktor-logo
search
Odmor u BiH
Ljepote Hercegovine: Krstarenje brodom Šeherzada po Jablaničkom jezeru
Pandemija koronavirusa koja je u svijetu prisutna već nekoliko mjeseci dovela je do značajnih promjena u životima ljudi širom svijeta. Ograničena su kretanja, a savjetuje se i izbjegavanje druženja.
23.08.2020. u 13:03
get url
text

Posljedice otežanog prelaska granica nisu pretpjele samo mnoge zemlje, što se odrazilo na izvoz i uvoz, nego i samo kretanje stanovništva i njihove međuljudske odnose.

Mnogi ljudi, kako zbog nesigurnosti da li će doći do zatvaranja granica, ali i preporuka država na jačanju domaćeg turizma, odlučili su više vremena provoditi upoznavajući ljepote zemlje u kojoj žive. Izuzetak nije ni Bosna i Hercegovina, u kojoj su se mnogi stanovnici iz različitih razloga, okrenuli ka jačanju domaćeg turizma.

Bilo da je to odlazak na more, jezero, rijeke ili planine, mnogi su se odlučili od svakodnevnog stresa odmoriti u prirodi.

Jednu od takvih opcija moguće je iskoristiti i na Jablaničkom jezeru, kojim plovi brod simboličnog naziva "Šeherzada". Naime, ovaj brod nekoliko godina je plovio draguljem Hercegovine, ali je zbog greške ranijeg vlasnika ostao u nepravilnom položaju i bio je potopljen.

{$galerijaFotografija}

Njegov potencijal prepoznao je Alen Gostevčić u čijem je vlasništvu već godinu. Odlučio je brodu dati novi sjaj i osposobiti ga za plovidbu.

Ova ljepotica duga 12 metara, ima nosivost 40-50 osoba koja tokom višesatnog krstarenja Jablaničkim jezerom goste oduševljava prirodnim ljepotama. 

- Ovo je jedini brod koji plovi Jablaničkim jezerom i zasigurno je najljepša atrakcija na našem jezeru, a usluge koje pruža su jedinstvene - navodi Gostevčić.

Polazak je s plaže "Vila" u Ostrošcu, odakle se kreće prema plaži "Peta" u Paprasku, gdje se brod obično zaustavlja i gostima nudi mogućnost kupanja u jezeru. Plovidba se kasnije nastavlja prema plaži "Čivelj", a zatim i plažama u Čelebićima i Lisičićima.

Krstarenje i brod nude niz mnogućnosti za goste svih uzrasta, kako one najmlađe tako i one nešto starije. Dostupna je i mogućnost obroka te uživanja u izvrsnoj gastronomskoj ponudi.

Vlasnici navode kako je krstarenje moguće svaki dan u sedmici, ali da je potrebno obaviti rezervacije kako bi se ostvarili uslovi za plovidbu. 

Brod Šeherzada na Jablaničkom jezeru
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.