open-navfaktor-logo
search
Pet golova
Ljepotica EURO-a: Ukrajina nadoknadila 0:2, ali Nizozemci ipak slavili
Fudbalska reprezentacija Nizozemske u ljepotici dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva savladala je Ukrajinu. 
13.06.2021. u 22:51
get url
text

Domaći su slavili sa 3:2, a svih pet golova postignuto je u drugom poluvremenu.

U prvih pet minuta gledali smo atomski fudbal. "Sijevalo" je na obje strane, ali su bolje prilike imali Nizozemci.

Već u 2. minuti Memphis Depay je prošao kroz odbranu Ukrajine i pucao iz blizine u donji lijevi kut, ali je golman Georgi Bushchan sjajno odbranio njegov udarac.

Čuvar mreže Ukrajinaca istakao se i u 5. minuti kada je odbranio zicer Denzelu Dumfriesu. Potom je tempo splasnuo, ali smo i dalje mogli uživati u sjajnim akcijama, potezima i odbranama, prije svih gostujućeg golmana.

Nizozemci su u nastavku krenuli furiozno, nizale su se prilike pred golom Ukrajine, a u 52. minuti Georginio Wijnaldum je pogodio za veliko slavlje domaćih u Amsterdamu.

Sedam minuta poslije Wout Weghorst udvostručio je prednost, nakon što se najbolje snašao u kaznenom prostoru poslije prodora Dumfriesa. Gol je provjeravao i VAR, ali je sve bilo regularno...

No, gosti se nisu predavali, a Yarmolenko je prekrasnim golom u 75. minuti vratio svoj tim u život. A onda, nedugo potom i novi šok za Nizozemce. Malinovsky je izveo prekid, Yaremchuk izbjegao ofsajd zamku i glavom pogodio za 2:2.

Ipak, tu nije bio kraj jer su u 85. minuti domaći stigli do nove prednosti. Ake je ubacio sa lijeve srane, a Dumfries majstorski pogodio za 3:2. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.