open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajica
Lojo na pressici pričao na engleskom, a onda na bosanskom jeziku poslao poruku navijačima BiH
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se među osam najboljih selekcija Starog kontinenta nakon što je sa 80:69 savladala Hrvatsku.
21.06.2021. u 20:40
get url
text

Selektor Goran Lojo istakao je ako su igračice ispoštovale kompletan plan i tako stigle do trijumfa za historijski plasman u četvrtfinale.

VEZANI TEKST - Košarkašice BiH bolje od Hrvatske, protiv Francuske za polufinale Eurobasketa

- Bila je vrlo teška utakmica. Trebalo nam je dugo da okrenemo utakmicu. Ali, pratili smo plan igre koji smo napravili prije, limitirali smo njihove najbolje igrače. Uspjeli smo to u drugom dijelu odigrati sjajnu odbranu i ponosan sam i sretan zbog historijskog rezultata za našu državu - rekao je Lojo i najavio narednog protivnika, Francusku:

- Idemo utakmicu po utakmicu i ne mislimo na to. Imamo dva dana da se odmorimo i pripremimo najbolje što možemo. Francuska je prvi favorit za osvajanje turnira, ali ćemo pokušati da budemo najbolji.

Na kraju svog obraćanja, na kojem je govorio na engleskom jeziku, selektor Zmajica se navijačima BiH obratio na bosanskom jeziku.

- Ovo je velika pobjeda, najveća u mojoj karijeri. Ponosan sam na tim i ovo smo uradili za našu državu. Idemo dalje - poručio je Lojo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.