Ludilo u Južnoj Americi: Možete li zamisliti SP bez Messija? Saznat ćemo uskoro

Objavljeno: 10.10.17 u 14:42

Večeras je noć fudbala. U Evropi završavaju kvalifikacije, bar onaj dio koji je u vezi s grupnom fazom, ali pravi spektakl, ipak, rezervisan je za Južnu Ameriku.  

Messi je na Mundijalu u Brazilu zatresao i mrežu BiH
Messi je na Mundijalu u Brazilu zatresao i mrežu BiH

I tamo se igra posljednje kolo grupne faze, a oči sportske javnosti uperene su u Argentinu, koja ujutro u pola dva po našem vremenu igra utakmicu od koje će zavisiti hoćemo li Lionela Messija gledati na Mundijalu.

Gaučosima za baraž igra samo pobjeda protiv Ekvadora, a uoči posljednjih 90 minuta siguran putnik u Rusiji je samo Brazil.

Neymar i društvo su sve odavno završili i potpuno rasterećeni dočekuje meč protiv Čilea. Urugvaj samo suluda rezultatska kombinatorika može da zaustavi na putu ka Rusiji, a uz Argentinu, ozbiljno strepe Čile, Kolumbija, Peru i Paragvaj.

Ukoliko bi Gaučosi ostali bez Mundijala, bilo bi to prvi put od 1970. godine i Meksika da ne odu na planetarnu smotru najboljih reprezentacija.

Peru i Kolumbija sve rješavaju u međusobnom duelu, a Paragvaj ne bi trebao imati težak posao protiv Venecuele.

Parovi 10. kola: Brazil - Čile, Ekvador - Argentina, Paragvaj - Venecuela, Peru - Kolumbija, Urugvaj - Bolivija.

Tabela: Brazil 38 bodova, Urugvaj 28, Čile 26, Kolumbija 26, Peru 25, Argentina 25, Paragvaj 24, Ekvador 20, Bolivija 14, Venecuela 9.

Četiri prvoplasirana tima idu direktno na SP, a petoplasirani igra baraž protiv Novog Zelanda.