open-navfaktor-logo
search
Prekršili protokol
Lulićevom Laziju prijeti čak i izbacivanje iz Serie A
Fudbalski savez Italije objavio je da je Lazio pod istragom zbog kršenja korona protokola.
04.11.2020. u 17:22
get url
text

Laziju našeg Senada Lulića prijeti novčana kazna, a u majgorem scenariju izbacivanje iz Serie A, piše Gazzetta dello Sport.

Sve je počelo prije sedam dana kada zbog zaraze koronavirusom napadač Ciro Immobile, brazilski veznjak Lucas Leiva i albanski vratar Thomas Strakosha nisu mogli igrati 28. oktobra u Ligi prvaka protiv Club Bruggea (1:1).

Trojica igrača ponovno su testirana uoči prvenstvenog susreta u gostima kod Torina, koji je bio na rasporedu u nedjelju, 1. novembra, i bili su negativni.

Protiv Torina golman Thomas Strakosha ostao je na klupi za pričuve, Lucas Leiva je odigrao drugo poluvrijeme, a Ciro Immobile je ušao u igru u 57. minuti i u petoj minuti sudijske nadoknade pogodio za 3:3, da bi tri minute kasnije Caicedo donio pobjedu Nebeskoplavima.

No, alarm je zazvonio kada je UEFA zabranila Immobileu, Lucasu Leivi i Strakoshi da putuju u Rusiju gdje večeras u Ligi prvaka Lazio igra protiv Zenita.

Ured rimskog tužioca zatražio je testove na koronavirus koji su obavljeni prije utakmica Club Brugge - Lazio i Torino - Lazio, te je saslušao predsjednika Lazija Claudia Lotita i klupskog doktora Ivu Pulcinija.

Rezultati testiranja obavljenih u utorak predani u FS Italije, a kakva će kazna biti zavist će od toga da li je Lazio svojim potezima riskirao zdravlje igrača, klupskog osoblja, sudija i drugih koji su mogli biti izloženi zarazi koronavirusom, te da li je bilo namjere da promijeni tok ili rezultat utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.