open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Maksimović pred utakmicu sa Veležom: Tenzije treba spustiti
Fudbalski klubovi Velež i Borac sutra će u Mostaru na stadionu "Rođeni" od 20 sati igrati utakmicu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
29.04.2021. u 14:56
get url
text

Trener banjalučkog tima Marko Maksimović i njegovi izabranici vjeruju da je došlo vrijeme da se sruši neugodna tradicija jer su posljednji put neporaženi u Vrapčićima ostali 2015. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Obje ekipe su u međusobnim duelima po jednom slavile ove sezone i to svaka na svom stadionu identičnim rezultatom 2:0.

- Idemo u goste ekipi koja je u naletu, Velež nema poraz od kraja oktobra, ali i mi iza sebe imamo dobre momente. Volio bih da se priča o formi, a ne o nekim drugim stvarima i nadam se da će meč proteći u fer igri. Želimo da nastavimo uspješnu seriju i ostvarimo pozitivan rezultat - eekao je Marko Maksimović, te dodao:

- Tenzije treba spustiti, razumio bih možda ovakve stvari da je ovaj meč odlučujući, ali poslije njega ostaje još pet kola. Ne mogu da dozvolim da poslije naših dobrih rezultata neko tome prigovara. Za mene je Borac najveći, za ljude iz Veleža to je njihov klub i to shvatam. Idemo u Mostar da branimo ime našeg kluba.

Šef stručnog štaba Borca sutra neće moći računati na duže vrijeme odsutne Jovu Lukića i Marka Jovanovića. Vraćaju se Goran Zakarić i Dejan Meleg, a u Mostar će putovati kapiten Stojan Vranješ i Elvis Mehanović, iako su pod znakom pitanja za sutrašnji susret.

- Očekuje nas teška utakmica, ali smo maksimalno spremni i idemo u Mostar da odigramo jedan dobar meč, te da i nakon ovog kola ostanemo lideri na tabeli - rekao je prvotimac Đorđe Ćosić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.