Mala škola šminkanja: Sve što trebate znati o šljokicama na licu

objavljeno: 26.12.2017. u 18:32

Pred nama su najzabavniji dani u godini, a kako bi zablistali na novogodišnjem partyju, u pomoć stižu glitteri, odnosno makeup i preparati sa sjajnim česticama.

Čak i ako ih naročito ne volite, ovo je vrijeme u godini kada ih možete nositi bez bojazni da ćete biti preblještavi.

Naravno, ukoliko budete slijedili ovih nekoliko uputa, to se sigurno neće dogoditi:

Prvo razmislite koji dio tijela želite istaknuti sjajem. Mnogi od tih preparata posebno su namijenjeni za lice ili tijelo. Zatim razmislite o boji makeupa i odjeće kada birate tonove.

Zlatni sastojci bolje "pašu" osobama tamnijeg tena, a srebrena sjajila uz hladnije tonove.

Prvo nanesite kompletan makeup, a tek potom glitter na lice. Uzmite na ruku vrlo malu količinu, natapkajte je oko očiju, iznad vrha trepavica ili na vanjskim rubovima očiju.

Svakako se i obucite prije nego što nanosete glitter na tijelo. Fokusirajte se na istaknute dijelove tijela, kao što su dekolte, leđa, donji dio noga ili vrhovi stopala.

Stavite malo proizvoda na ruka i potom u tankom sloju nanesite glitter na područje koje želite istaknuti. Činite to nježnim i skladnim pokretima.

Obavezno operite ruke odmah nakon nanošenja glittera kako bi uklonili zaostale šljokice po rukama. U slučaju da ipak malo pretjerate ovaj će vam trik pomoći: uzmite obični selotejp i njime uklonite višak glitera s kože.