Mali dućan strave: Brodvejski hit mjuzikl stiže u Mostar

Objavljeno: 17.03.17 u 19:35 Autor: A. B. Š.

U Narodnom pozorištu Mostar narednog četvrtka, 23. marta u 20 sati gostuje komični rock mjuzikl “Mali dućan strave”, zahvaljujući saradnji američke ambasade u Bosni i Hercegovini, Dolphin Show Univerzitetu Northwestern iz Chicaga i domaćinu. 

Sa rock'n'roll hitovima iz 1960-tih godina, presmiješnim likovima i talentiranom mladom američkom postavom direktno iz Chicaga, ovaj rock mjuzikl-komedija oduševljava publiku svih uzrasta.

“Mali dućan strave” se izvodi putem specijalnog aranžmana sa Music Theater International (MTI). U Narodno pozorište Mostar dolaze u sklopu bh. turneje. Na izvedbu u Mostar dolazi i Paul Horowitz, zamjenik ambasadorice SAD-a u BiH. Od nagrađivanog dvojca Alana Menckena i Howarda Ashmana, kompozitor i tekstopisac koji su stvorili "Malu sirenu" i "Ljepoticu i zvijer", u Mostar dolazi “Mali dućan strave” (The Little Shop of Horrors), priča o mladiću Seymouru Krelbornu, siromašnom mladiću u cvjećari koji sanja o boljem životu sa svojom tajnom simpatijom, Audrey. Kada Seymour otkrije egzotičnu biljku i preko noći postane poznat, pomisli kako je našao put do Audreynog srca, ali ne sluti da biljka ima mozak i vlastiti tajni plan da zavlada svijetom.

Redateljica mjuzikla je Maggie Monaha, a producenti Janie Dickerson i Bailey Sutton.  Pozorišni program Northwestern Univerziteta uz Chicaga, koji ove godine slavi 75 godina postojanja, svrstava se među deset najpoznatijih u svijetu, a u pozorišnoj filmskoj sceni dao je mnoga poznata imena, kao što su Warren Beatty, Charlton Heston i David Schwimmer.  Ulaznice su već u prodaji.