open-navfaktor-logo
search
Prekinuta Skupština
Manijaci upozorili na opstrukcije, očekuju ljude koji će Želji ponuditi novu perspektivu
Udruženje navijača FK Željezničar oglasilo se nakon što je jučer prekinuta sjednica Skupštine kluiba koju je svojevoljno donio predsjednik u ostavci Ermin Čengić.
16.04.2021. u 10:55
get url
text

Tim povodom najvatreniji navijači tim sa Grbavice su se oglasili saopćenje koje vam prenosimo u cijelosti:

Udruženje navijača FK Željezničar osuđuje jučerašnji čin prekida Skupštine kluba koju je svojevoljno donio predsjednik u ostavci, Ermin Čengić. U vrlo teškoj situaciji u kojoj se klub nalazi, gdje je potrebno djelovati odmah i sad, smatramo potpuno nelogičnim opstruiranje održavanja sjednice i donošenje bitnih odluka za klub.

Pozivamo predsjednika u ostavci, kao i sve ostale članove skupštine, na odgovorno ponašanje i organizaciju nove sjednice u najkraćem mogućem roku, a najdalje za sedam dana.

Obezvrijeđivanje najvišeg klupskog organa i onemogućavanje slobodnog demokratskog procesa je nedopustivo, a UNFKŽ će u narednom periodu pomno pratiti djelovanje svih članova i pozivati na direktnu odgovornost sve one koji ukazano povjerenje zloupotrijebe.

Trenutni rezultati i poslovanje kluba ispod su svih očekivanja. Očekujemo od članova skupštine da na narednoj sjednici donesu odluke i imenuju ljude koji će ponuditi novu perspektivu i viziju stabilizacije kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.