open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Marin Aničić pojačao odbranu FK Sarajevo
Marin Aničić je novi fudbaler FK Sarajevo.
13.06.2022. u 17:29
get url
text

On se vraća u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon više od osam godina koje je proveo u inostranstvu.

Stameni stoper je rođen 17. augusta 1989. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije Zrinjskog, a sa seniroma mostarskog tima bio je prvak Bosne i Hercegovine u sezonama 08/09 i 13/14.

Na zimu 2014. godine ostvario je transfer u ekipu Astane gdje se zadržao skoro šest godina, za koju je odigrao 202 utakmice. Sa Astanom je osvojio šest titula prvaka Kazahstana i jedan Kup. 

Posjeduje ogromno iskustvo igranja internacionalnih utakmica s obzirom na to da je u dresu Astane sakupio preko 60 nastupa u UEFA takmičenjima. Igrao je grupnu fazu Lige prvaka i Evropa lige.

Prethodne tri sezone nastupao je za ekipu Konyaspora odakle i dolazi u FK Sarajevo kao slobodan igrač nakon isteka ugovora. U dresu turskog tima odigrao je 35 utakmica. Od početka 2020. godine imao je velike povredama, tako da je u posljednje dvije sezone odigrao samo sedam utakmica.

Sa Bordo timom je potpisao ugovor u trajanju od dvije godine, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Za reprezentaciju BiH debitovao je 2016. godine, a to mu je bio i jedini nastup u dresu Zmajeva. Za mladu reprezentaciju BiH odigrao je šest mečeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.