open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci traže napadača
Marko Obradović: Sloboda je zainteresovana, u kontaktu sam sa Mladenom Žižovićem
Sloboda u zimskom prijelaznom roku želi angažovati napadača, a prvi pik Mladena Žižovića je Marko Obradović, bh. javnosti poznat po sjajnim partijama u dresu Radnika iz Bijeljine.
13.01.2022. u 12:12
get url
text

Obradović je posljednji angažman imao u Neftchiju iz Uzbekistana. Da kontakti sa Slobodom postoje, 30-godišnjak je potvrdio za Faktor.

- Što se tiče Slobode, istina je, u kontaktu sam sa Žižovićem. I ovako smo u kontaktu, bili smo saigrači u Radniku, poslije mi je bio i trener. Jako se dobro poznajemo. Trenutno smo na vezi - rekao nam je Obradović.

VEZANI TEKST - Amar Beganović potpisao za Muru, zaradit će i Sloboda
 

Kaže da mu je, kao svakom igraču, prioritet inostranstvo.

- Ja čekam inostranstvo. U ovom momentu Sloboda je zainteresovana, to je veliki klub i bila bi mi čast igrati tamo. Ponavljam, moji su ciljevi da pokušam opet inostranstvo, ali ozbiljno razmišljam u Slobodi - dodaje Obradović.

Obradović je u Premijer ligi BiH u dresu Radnika odigrao 116 utakmica, zabio je 41 pogodak i upisao 13 asistencija. S timom iz Semberije osvojio je Kup Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Slobode. Bio je dio sjajne generacije Radnika predvođene Jakovljevićem, Memiševićem, Beširovićem, Žižovićem...

Sloboda pripreme za proljetni dio prvenstva počinje u petak. Mladen Žižović prozivku će održati na Tušnju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.