U Splitu su nakon trostrukog ubistva uhapšene dvije osobe. Kako Index doznaje, jedan od uhapšenih je brat ubijenog. Za drugog zasad nema službene potvrde, no neslužbeno doznajemo kako se radi o ubici. Indexovu informaciju je potvrdio i splitski gradonačelnik.

-Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhapšen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj- napisao je na Facebooku Andro Krstulović Opara. 

Oba muškarca na koja je pucano ostala su na mjestu mrtva, dok je treći koji je teško povrijeđen, podlegao u bolnici. 

Splićani su u šoku. Na mjestu događaja je interventna policija. 

- Čuli su se vrisci i rafali - javio je očevidac. 

U toku lova na ubicu, policija je pozvala građane da se sklone sa ulica.  

- U Splitu je oko 15.35 sati u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U događajima su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je prevezen na pružanje liječničke pomoći. Prema prvim informacijama sa terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ukoliko uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem- poručeno je PU splitsko-dalmatinske.