Bevanda je u svojoj reakciji naglasio "da se ne radi ni o kakvom prijenosu nadležnosti, jer je svakoj upućenoj osobi poznato da su direktni porezi u nadležnosti entiteta i Brčko distrikta, što je uostalom i temelj ugovora o dvostrukom oporezivanju".

- Iznošenje sličnih  beskrupuloznih i tendencioznih neistina u medijima nije ništa novo, jer se skoro pa u sličnom modelu gnusne laži medijski plasiraju u proteklih godinu dana, pa nije teško zaključiti da se autor i potpisnik ovih monstruoznih laži i prljavština  bez ikakve dvojbe može prepoznati u liku i djelu mog zamjenika, gospodina Hazima Rančića - izjavio je Bevanda.

Rančić se do objave ovog teksta nije javljao na naše pozive, ali je zato državni zastupnik Šemsudin Mehmedović (Stranka demokratske akcije) na svom Facebook profilu objavio oštru kritiku na račun Bevande.

- Bevanda je izvršio državni udar zajedno sa Dodikom. Ovo je bilo Karađorđevo 3., Bevanda mora biti sankcionisan, prekršio je ovlštenja koja ima, to je pitanje časti države. Odluka koju je Bevanda potpisao 26. 11. prošle godine o prenosu nadležnosti na entitetska ministarstva finansija kada je u pitanju postupanje po međunarodnim ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja je potez kreiran zajedno sa Dodikom, Vučićem, Milanovićem i Plenkovićem.

Ovo što se dešava u posljednjih godinu dana od donošenja Zakona o negiranju genocida je intezivno koordinirana razgradnja države iz Zagreba i Beograda preko ekspozitura u HDZ-u i SNSD-u. Bevandina odluka o prenosu nadležnosti je državni udar, potez istovjetan prenosu nadležnosti koji je pokrenula NSRS ili onaj koji se tiče agencije za lijekove - napisao je, izmešu ostalog, Mehmedović.