open-navfaktor-logo
search
Usaglašeni stavovi
Meho Kodro sa Zmajevima kreće u pohod na EURO, potvrda na narednoj sjednici IO FSBiH!?
Ono što je Faktor najavio prošle sedmice uskoro bi trebalo dobiti i zvaničnu potvrdu.
21.07.2023. u 20:31
get url
text

VEZANI TEKST - Vladimir Petković preskup, bh. legenda sve bliže klupi Zmajeva

Meho Kodro na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, najkasnije do početka narednog mjeseca, trebao bi biti imenovan za selektor Zmajeva. Potvrdio nam je to izvor blizak krovnoj kući bh. fudbala.

Čelnici Saveza usaglasili su stavove i složili se da je u ovom trenutku Kodro najbolje rješenje za nasljednika Faruka Hadžibegića, koji je postao bivši 23. juna nakon trećeg vezanog poraza, odnosno blamaže protiv Luksemburga na Bilinom polju - 0:2.

Kodro je već sjedio na klupi Zmajeva, ali ne predugo. Za selektor je izabran 5. januara 2008. godine, a smijenjen je 16. maja iste godine. Otkaz je dobio nakon što je poručio čelnicima Saveza da se protivi da vodi našu selekciju u prijateljskom susretu protiv Irana, koja se trebala igrati 26. maja 2008. godine u Teheranu. Pod njegovim vodstvom Zmajevi su odigarali dva prijateljska susreta u kojima su zabilježili poraz od Japana 0:3 (kombinovani tim), te odigrali neriješeno protiv Makedonije - 2:2.

Zmajevi nakon četiri kola kvalifikacija za EURO 2024 imaju samo tri boda (pobjeda protiv Islanda) i tri poraza (Slovačka, Portugal i Luksemburg). Bit će teško da odvede naš državni tim do jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na EP, ali će imati priliku da uigra ekipu za baraž kojeg su Zmajevi osigurali osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija - grupa B3 i preko kojeg će imati priliku da se domognu plasmana na EURO u Njemačku i višemilionske nagrade.   

Kodro je, osim reprezentacije BiH, u našoj zemlji jedno vrijeme sjedio i na klupi FK Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.