open-navfaktor-logo
search
Priča se o razmjeni
Mersudin Ahmetović se ne oprašta od fudbala, ali napušta Sarajevo?
Mersudin Ahmetović, dugogodišnji fudbaler Sarajeva, po svemu sudeći još se neće oprostiti od profesionalnog bavljenja fudbalom.
06.01.2023. u 15:39
get url
text

Kako saznaje Sport1, sjajni golgeter bi karijeru mogao nastaviti u drugom bh. premijerligašu, a riječ je o Igmanu iz Konjica.

Kako piše isti izvor posljednjih dana se dosta govori o potencijalnoj razmjeni igrača u kojoj bi Ahmetović prešao u Igman, a umjesto njega na Koševo stigao Elvir Duraković.

Sarajevo ne krije želju da angažuje Durakovića, koji je odigrao sjajno prethodne jeseni, a upravo na njegove asistencije su Konjičani stigli do nekoliko važnih bodova.

Sve bi trebalo biti poznato do ponedeljka, za kada je zakazana prozivka FK Sarajevo.

Podsjetimo, Ahmetović je u Sarajevo stigao 2016. godine i svojom borbenošću, karizmom, pristupom, ali i kvalitetima ostvario posebnu konekciju sa navijačima Bordo kluba.

Kako podsjeća Sport1 krajem 2022. godine objavljeno je da će se Ahmetović u martu oprostiti od aktivnog bavljenja fudbalom, te da bi nakon toga trebao preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu.

VEZANI TEKST - Ahmetović: Ne želim nikome da predstavljam teret i zauzimam mjesto, počinje nova era

Očigledno da je u međuvremenu došlo do promjene planova te da bi Ahmetović mogao produžiti fudbalsku karijeru, a da bi Bordo klub u zamjenu za njega mogao dovesti 22-godišnjeg Durakovića.

Ahmetović i Husref Musemić su sarađivali u Slobodi i Sarajevu, a pored toga u Igmanu se nalazi nekoliko fudbalera sa kojim je fantastični napadač dijelio Bordo svlačionicu.

Sa druge strane, Duraković je ponikao u Bugojnu, omladinski staž obavio u Željezničaru i Zrinjskom, a potom nakon Tuzla Cityja, ozbiljne seniorske minute dobio u ekipi Igmana. Svakako da bi mu Sarajevo bilo dodatni napredak u karijeri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.