open-navfaktor-logo
search
Zahtjev Plenkoviću
Milanović: Kršenje Dejtona na štetu Hrvata u FBiH treba biti tema Vijeća za nacionalnu sigurnost
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović traži od hrvatskog premijera da jedna od tema sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost bude "kršenje Dejtona na štetu Hrvata u Federaciji Bosne i Hercegovine".
13.11.2020. u 13:38
get url
text

Za vrijeme svoje posjete Trogiru hrvatski predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se na pregovore koje vodi s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i članovima Hrvatske vlade te ostalim mogućim sudionicima najavljene sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost oko koje još uvijek nije postignut konačan dogovor.

- On (Andrej Plenković, op. a.) je odbio razgovarati o problemu kršenja Dejtona na štetu Hrvata u Federaciji BiH. To mi je neobično, ja ću ga još jednom zamoliti da se to razmatra. Mi poštujemo Bosnu i Hercegovinu, ja sam baš naglasio u Federaciji BiH, dakle ne u cijeloj BiH - izjavio je Milanović, dodavši:

"Poručio je kako to treba širom temom, dakle položaj svih Hrvata, od Novog Zelanda preko Antarktika, što je pogrešno jer samo u BiH su Hrvati konstitutivni narod. Iz nekog razloga on bježi od te teme".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.