open-navfaktor-logo
search
Trener Budućnosti
Milinković: Sarajevo u boljoj formi od Astane, Ahmetović ima 35 godina, ali igra kao da mu je 20
Fudbaleri Budućnosti večeras će odraditi službeni trening na stadionu Bilino polje u Zenici, uoči utakmice trećeg pretkola Evropske lige protiv Sarajeva.
23.09.2020. u 12:30
get url
text

Budućnost je u drugom pretkolu eliminirala Astanu pobjedom u Kazahstanu, što je veliko iznenađenje.

- Ne treba se zadovoljiti postignutim. Kada napravite nešto veliko, onda je logično da se od vas očekuje još više. To je sportski, tako treba da bude, ali mi smo se ovih dana trudili da oslobodimo ekipu od euforije. Igrači treba da budu čvrsto na zemlji, maksimanlno posvećeni predstojećem meču, svjesni da novi uspjeh mogu da naprave samo ako pruže 100 posto mogućnosti - izjavio je trener Budućnosti Mladen Milinković.

VEZANI TEKST - Kalezić: Šanse Sarajeva i Budućnosti podjednake, Grk najveća prijetnja po gol prvaka BiH

On je dodao da nakon eliminacije Astane sada mnogo više ljudi vjeruje u Budućnost. Kaže da je Sarajevo ozbiljan klub, ali da će njegov tim probati da iskoristi "šansu generacije".

- Sarajevo je ozbiljan klub, ima dobru ekipu, u formi su… I oni dugo čekaju veliki rezultat u Evropi i siguran sam da će uraditi sve da se domognu grupne faze. Imaju i ozbiljnog trenera Vinka Marinovića. Neće se zavarati nakon našeg rezultata u Almatiju. U sastavu je nekoliko iskusnih fudbalera. Među njima je kapiten Ahmetović, koji ima 35 godina, ali igra kao da ima 20. Osjećaju priliku, ali osjećamo je i mi. Ovo je šansa naše generacije da pomjeri granice u Evropi - dodaje Milinković.

Astana je na papiru jači tim od Sarajeva, ali...

- Sarajevo se nalazi u boljoj formi nego Astana - poručio je 52-godišnji trener.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.