open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Ministarstvo zdravstva KS: Dodatne upute za navijače Sarajeva uoči meča protiv Milsamija
Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, dao je dodatne upute vezane za provođenje neophodnih higijensko-epidemioloških aktivnosti, uoči sutrašnje utakmice Sarajeva protiv Milsamija na stadionu Asim Ferhatović Hase.
14.07.2021. u 10:31
get url
text

Svi posjetitelji se na stadionu prije i tokom utakmice moraju pridržavati svih trenutno važećih epidemioloških mjera, među kojima je najvažnija propisana fizička distanca.

VEZANI TEKST - Vranić: Osigurat ćemo 1.500 testova za testiranje navijača FK Sarajevo

- Ne trebaju se testirati oni koji se prebolovali SaRS CoVID-19 u zadnjih šest mjeseci, oni koji su vakcinisani prvom dozom u zadnjih 14 dana, svi oni koji su vakcinisani i revakcinisani, oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, kao i brzi antigenski test ne stariji od 24 sata, te mlađi od 18 godina - precizirao je Vranić.

Objasnio je i kako je za potrebe održavanja međunarodne utakmice mostarskog Veleža, koja se je nedavno odigrala na stadionu Grbavica, testirano 1.300 navijača brzim antigenskim testovima, koje je osiguralo Ministarstvo zdravstva, kao i da je taj broj određen na osnovu broja od 8.000 navijača kojima je bio dozvoljeno prisustvo na ovom nogometnom susretu.

- Istom kalkulacijom na dozvoljenih 9.300 navijača Sarajeva Ministarstvo zdravstva KS je osiguralo 1.500 besplatnih antigenskih testova kojima će se testirati navijači koji ne pripadaju niti jednoj od prethodno nabrojanih kategorija - obrazložio je Vranić.

Revanš utakmica prvog pretkola Konferencijske lige Sarajevo - Milsami igra se u četvrtak od 21 sat na stadionu Koševo, a glavni sudija je Paul Mclaughlin iz Irske. Prvi meč odigran prošlog četvrtka u Moldaviji završen je bez pobjednika - 0:0.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.