open-navfaktor-logo
search
Želja postoji, ali...
Miralem Pjanić i Stara dama sve udaljeniji
Najveća želja Miralema Pjanića u ovom prijelaznom roku je povratak u Juventus.
25.08.2021. u 08:47
get url
text

Najveća želja Miralema Pjanića u ovom prijelaznom roku je povratak u Juventus. Bh. veznjak višak je u Barceloni, Ronald Koeman ne računa na njegove usluge i slobodan je u izboru nove sredine.

Zainteresovanih klubova ima, većina ih je iz Italije, ali Pjanićeva plaća od osam miliona eura neto predstavlja problem.

Max Allegri rado bi vratio Pjanića Staroj dami, međutim i Juventus ima problem s finansijama i mora nekoga prodati ako želi angažovati bh. veznjaka. Aaron Ramsey je povrijeđen i prema svemu sudeći ostaje u Torinu pa je jedina opcija odlazak Westona McKenniea.

VEZANI TEKST - Miralem Pjanić neće u Fiorentinu, stigao i dokaz
 

Juve bi, ako do posla i dođe, vratio Pjanića na posudbu, a jedan dio njegovih godišnjih prihoda i dalje bi pokrivala Barcelona.

Za Pjanićeve usluge interesovala se i Fiorentine. Pregovori su propali, a klub iz Firence potpisat će Lucasa Torreiru iz Arsenala. On je već u Italiji i danas će proći ljekarske preglede.

Pjanić bi mogao na kraju u Napoli, ili Romu. Italijanski mediji nedavno su objavili da je igrača Barce kontaktirao trener Napolitanaca Luciano Spalletti. Dvojac je ranije sarađivao u Romi.

Prijelazni rok u "ligama petice" traje do 31. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.