open-navfaktor-logo
search
Velika razmjena
Miralem Pjanić ide prema Nou Campu, zvijezda Barcelone stiže u Juventus?
I najveći evropski klubovi na svojoj koži osjetit će krizu koju je uzrokovao koronavirus. Više se "ne razbacuje" stomilionskim transferima, a sve su glasnije priče o razmjenama klubova.
01.05.2020. u 10:17
get url
text

Tako i Barcelona traži partnera s kojim će napraviti razmjenu igrača, među kojima je i jedna zvijezda - Ivan Rakitić. Kako piše španska Marca velika je mogućnost da će hrvatski veznjak stići u Juventus, a da će put Nou Campa fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Ranije su ova dva kluba pokušavala dogovoriti razmjenu koja bi uključivala odlazak Rakitića u Juve i dolazak Federica Bernardeschija u Barcu, ali taj posao nije ostvaren jer Hrvat tada nije htio napustiti klub. Sada je situacija drugačija i gotovo je izvjesno da će napustiti Nou Camp.

Marca tvrdi da je španski velikan spreman u Torino poslati Arthura, Semeda, Sergija Roberta i Rakitića, a u katalonski klub stigli bi Pjanić i Bernardeschi, kojih se Juve želi riješiti.

Transferi bi se odradili tako da bi igrači promijenili klubove u jednako visokim transferima, a sve kako bi se izbjeglo trošenje novca koji nemaju u jeku korona krize.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.