open-navfaktor-logo
search
Vezane ruke
Mirza Teletović podnio ostavku na sve funkcije u KSBiH
Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja Saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, poručio je proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović.
08.06.2022. u 12:11
get url
text

VEZANI TEKST - KSBiH o odlasku Bosnića: Iznenađeni smo, istina je, postoji dug...
 

- U životu sam naučio da se sve situacije mogu rješiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađete u situaciji da ne mošeš biti sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podnijeti ostavku - dodao je Teletović.

- Ponosan sam na svoj angažman u KSBiH, jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uvjete za sve naše selekcije, što je na kraju rezultirali sjajnim rezultatima, ali doščo je vrijeme da se stavi "tačka na i", jer kao čovjek, prije svega, a tek onda sportista, ne želim biti dio nečega gdje se obećano ne može ili ne želi ispuniti - zaključio je on.

Mirza Teletović od oktobra 2018. godine bio je predsjednik Košarkaškog saveza BiH. U oktobru 2021. godine naslijedio ga je Boris Spasojević, dok je nekadašnji bh. reprezentativac bio u ulozi potpredsjednika Upravnog odbora KSBiH.

Ranije je raskid ugovora sa KSBiH zatražio Vedran Bosnić, selektor Zmajeva.

Od dolaska Teletovića u KSBiH mnoge stvari u bh. košarci, naročito reprezentativnoj unaprijeđene su. Govore to i rezultati muške i ženske košarkaške reprezentacije BiH. Tim Vedrana Bosnića izborio je plasman na ovogodišnji Eurobasket, dok su Zmajice osvojile peto mjesto na Evropskom prvenstvu, a ostvarile su historijski plasman i na Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine igrati u Australiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.