Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, s tim da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično djelo.

VEZANI TEKST - Nakon šest godina istrage: Mlađen Božović optužen za nasilje nad Irinom Lovrić

Proglašen je krivim što je 14. maja 2015. godine u prostorijama Fonda za povratak u BiH, nakon kraće prepirke, obratio se povišenim tonom uposlenici, koja je obavljala funkciju tehničke sekretarke u Fondu i u tom momentu je kopirala dokumentaciju.

- Vrijeđajući je zatražio je dokumentaciju, a nakon što je I. L. odbila predati, rekavši da samo radi svoj posao, nastavio je da viče te otrgnuo iz njenih ruku dio dokumentacije, tražeći joj da preda ostatak. Zatim ju je zgrabio rukama za ramena i grubo odgurnuo prema stolicama i stolovima koje su se nalazile u kancelariji, usljed čega je ona pala preko stolica. Kada je krenula da izađe iz prostorije, uhvatio ju je za lijevu nadlakticu ruke okrećući lijevo-desno, a potom vrteći u krug, pri čemu je I. L. zadobila lake tjelesne povrede - saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.