open-navfaktor-logo
search
Preuzima odgovornost
Mladen Žižović podnosi ostavku?
Mladen Žižović po svemu sudeći će podnijeti ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Slobode i tako preuzeti odgovornost za katastrofalnu igru i rezultate kluba u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
22.03.2022. u 11:04
get url
text

Sloboda je osmi ovosezonski poraz u domaćem prvenstvu doživjela u ponedjeljak na Pecari protiv Širokog Brijega, poslije čega je Žižović imao primjedbi na suđenje, a u svlačionici je igračima nagovijestio svoj odlazak sa klupe, saznaje Faktor.ba.

O statusu Žižovića više će se znati tokom sedmice, jer igrači su zbog reprezentativne pauze na kraćem odmoru, do četvrtka.

Žižović je izgubio i povjerenje velikog dijela navijača.

- Žižoviću odlazi - pisalo je na paroli navijačke grupe Fukare koja je istaknuta na utakmici protiv Zrinjskog na Tušnju.

Sloboda je u proljetnom dijelu sezone neprepoznatljiva. U četiri premijerligaške utakmice Tuzlaci su osvojili bod, a na tri meča u nizu nisu uspjeli zatresti mrežu rivala. Kada tome dodamo i dvomeč protiv Sarajeva u četvrtfinalu Kupa BiH, to znači da Crveno-crni tim pogodak nije postigao već 450 minuta.

Posljednji put Tuzlaci su ligašku pobjedu upisali prije 10 kola protiv Radnika na Tušnju (16. oktobra 2021. godine) kada je bilo 3:0.  Od tada je prošlo pet mjeseci, ili tačnije 157 dana.

Slobodu nakon reprezentativne pauze čeka gostovanje kod Radnika. Crveno-crni su sedmi na tabeli sa 25 bodova, što je trenutno osam bodova iznad opasne zone. Eventualni poraz u Bijeljini mogao bi Tuzlake uvući u borbu za opstanak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.