Mladi dobili novo sportsko igralište u naselju Šip

Objavljeno: 12.10.17 u 15:13

Završeni su radovi na izgradnji novog sportskog igrališta u Ulici branilaca Šipa iza broja 21 na području sarajevske Općine Centar.

Otvaranju igrališta prisustvovali su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i njegovi saradnici, predstavnici Mjesne zajednice Betanija-Šip, članovi Udruženja "Jesi li za basket?", te građani i polaznici vrtića "Kockica" sa Šipa.

Kapiju je simbolično otključala malena Alma koja je zajedno sa svojim vršnjacima iz vrtića došla da se igra na ovom igralištu koje će im biti ubuduće jedno od omiljenih mjesta za igru.

- Novo igralište sada daje ovom naselju bolje i ljepše uslove za život. Sretan sam da vidim kako društveno odgovorni ljudi misle o budućim generacijama. Udruženje "Jesi li za basket?", kojeg vode ljubitelji košarke, u saradnji sa partnerskom Općinom Centar posljednjih sedam mjeseci radi jednu plemenitu i društveno korisnu priču. Siguran sam da ćemo i u sljedećoj godini svjedočiti otvaranju novih igrališta, ne samo na području općine Centar nego i u cijelom Kantonu Sarajevo - kazao je Samir Avdić, potpredsjednik Udruženja "Jesi li za basket?".

Novoizgrađeno naselje Šip do sada nije imalo sportsku plohu ovog tipa i stoga je načelnik Općine Nedžad Ajnadžić naložio Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove da uradi projekt izgradnje ovakve plohe za koju je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila gotovo 64.000 KM.

- Danas smo na upotrebu stanovnicima Šipa dali multifunkcionalno sportsko igralište, koje je opremljeno sa dva koša i dva gola za mali nogomet. Oko igrališta je postavljena zaštitna ograda visoka 5,5 metara. Izgradnju ove plohe je uradilo građevinsko preduzeće "Grakop", dok je za njeno opremanje sportskim rekvizitima bilo zaduženo KJKP "Park", a Udruženje "Jesi li za basket?" je uradilo označavanje na igralištu. S obzirom na to da se radi o relativno novom gradskom naselju, ovo igralište je bilo potrebno. U okviru naše brige za najmlađe također imamo u planu da naredne sedmice otvorimo novo ciciban igralište na Soukbunaru, a potom sportsko i dječije igralište na Nahorevu - objasnila je Anira Dedović, viši stručni saradnik za poslove planiranja u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

Do sada je zahvaljujući saradnji Općine Centar i Udruženja "Jesi li za basket?" i nesebičnoj pomoći raznih donatora, devet igrališta obnovljeno i dato na korištenje mladima, kako bi što više vremena provodili u bezbrižnoj igri razvijajući svoje psihofizičke sposobnosti umjesto da sjede u zadimljenim i za njihov uzrast neprimjerenim mjestima, saopćeno je iz Pres-službe Općine Centar.