Mladić iz Belgije za kojim se tragalo u BiH pronađen živ i zdrav

objavljeno: 10.08.2018. u 08:29

Gert-Jan Dobbelaere, 24-godišnji Belgijanac za kojim se posljednjih dana tragalo nakon što je policiji u Bosni i Hercegovini prijavljen njegov nestanak, pronađen je, izvijestio je putem Facebooka njegov brat. Zasad nije poznato gdje je mladić bio, a u objavi se navodi samo da je živ i zdrav. 

- Dobili smo poruku iz BiH da je Gert-Jan pronađen i da je dobro! Nemamo više informacija u ovom trenutku, ali vratit ćemo ga kući čim prije. Za sve vas koji ste nam pomogli, mnogo vam hvala, vaša podrška značila nam je mnogo - objavio je njegov brat Steven Dobbelaere.

Gertu-Janu trag se gubio 29. jula, kada se odjavio iz jednog hotela u Sarajevu, a porodici se posljednji put javio 27. jula iz Dubrovnika.

Kako je na društvenoj mreži Facebook napisao njegov brat, Gert-Jan se trebao vratiti kući 31. jula, ali se više nije ni javio, niti je došao kući. Vozio je "volkswagen polo" s belgijskim registarskim oznakama ACF-766.

Nakon što je iz Belgijske ambasade prije tri dana policiji i zvanično prijavljen njegov nestanak, raspisana je operativna potraga i za mladićem se intenzivno tragalo.