open-navfaktor-logo
search
Istraga
Moćni fudbalski menadžer, koji zastupa i nekolicinu Zmajeva, optužen za pranje novca
Jedan od najmoćnijih fudbalskih menadžera u Evropi Fali Ramadani, našao se na udaru španskih vlasti.
23.02.2020. u 13:22
get url
text

Ramadani, koji ima milionske prihode i živi sa porodicom na Mallorci, optužen je za pranje novca.

Punih šest sati predstavnici Civilne garde Španije pretresali su njegov dom na Mallorci, odakle su odnijeli hrpu dokumenata koji će se analizirati u narednim danima.

Ramadaniju je poslije šest sati pretresa rečeno da se u nekoliko narednih dana mora pojaviti pred Nacionalnim sudom u Madridu kako bi bio ispitan. Utjecajni mendažer posjeduje na Mallorci veliko bogatstvo. Od stanova, zemljišta, luksuznih automobila do jahte, a sve to može mu biti blokirano za korištenje do okončanja istrage.

Španski mediji saznaju da Ramadani nije jedini fudbalski menadžer koji je na udaru vlasti, već se istraga za pranje novca i utaju poreza vodi i protiv još nekoliko menadžera koji su porijeklom iz istočne Evrope. Pod istragom su i neki poduzetnici, ali i bivši fudbaleri, a španske vlasti su u sklopu ove akcije posjetili i jednu građevinsku firmu koja posluje u Mallorci.

Prema dostupnim podacima na Transfermarktu, Ramadani zastupa bh. fudbalera i veznjaka Juventusa Miralema Pjanića. Prema Transfermarktu Ramadanijeva agencija Lian Sports zastupa i Harisa Duljevića i Armina Hodžića. Govorilo se i da je njegov klijent bh. dragulj Ajdin Hasić, koji je nedavno potpisao za Bešiktaš.

Kalidou Koulibaly, Luka Jović, Filip Kosić, Cengiz Under, Ante Rebić, Jerome Boateng, Haris Seferović, Marko Grujić, samo su neki od igrača o čijim karijerama Ramadani vodi računa.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.