open-navfaktor-logo
search
Neuspješne kvalifikacije
Mogu li se Zmajevi protiv Slovačke iskupiti za bruku u Luksemburgu
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Bilinom polju ugostiti Slovačku u meču posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
19.11.2023. u 07:41
get url
text

VEZANI TEKST - Koji Zmajevi bi mogli skupo platiti blamažu protiv Luksemburga?

Zmajevi su već odavno ostali bez šansi da se direktno plasiraju u Njemačku, dok Slovaci dolaze na krilima pobjede protiv Islanda kojom su osigurali drugo mjesto u našoj grupi i tako čekirali kartu za Njemačku.

Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke Zmajevima su trebale poslužiti za uigravanje za martovski baraž. No, izabranici selektora Save Miloševića obrukali su se i teškim porazom od Luksemburga razočarali su sve. 

- Nikom porazi nisu prijatni, najmanje meni. Kada sam došao mišljenje svih je da je situacija bila teška. A pričamo o situacijama kada je tim bio kompletan. Preksinoć smo igrali bez pet, šest najboljih igrača. Znam da su ljudi ljuti, djelom bih mogao i ja biti, ali nemam taj luksuz.

Moramo izvući najviše pred baraž. Pred Slovačku imamo još problema. Ne mogu to navesti, ali vidjet ćete. Moramo pokazati karakter i voljni momenat, ako ništa da pokažemo narodu da nam je stalo - kazao je Milošević u najavi utakmice.

Francesco Calzona, selektor Slovačke, pohvalio je Zmajeva pred večerašnji meč.

- Imam veliki respekt prema Bosni i Hercegovini. Ne poznajem probleme u Savezu Bosne i Hercegovine, ali smatram da je vaša ekipa dosta jaka. U baražu ćete biti jak protivnik - rekao je Calzona, pohvalivši i svoje momke:

- Naša snaga je u ekipi, kolektivu. Dajemo prednost takvom načinu igre prije individualnih kvaliteta. Ne smatram da smo na nekom vrhu, vidim mjesta za još veći napredak.

Utakmica BiH - Slovačka igra se sutra od 20.45 uz direktan TV prijenos na BHT1. Glavni sudija je Julian Weinberger iz Austrije.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.