open-navfaktor-logo
search
UEFA napravila plan
Moguće i sa navijačima: Poznato kada će Zmajevi igrati baraž za EURO 2021. godine
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći, u oktobru će igrati polufinale baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, a eventualno finale protiv boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska na rasporedu bi trebalo biti u novembru.
12.06.2020. u 14:17
get url
text

Play-off Lige nacija (baraž) trebao se igrati u martu, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa, a sada je UEFA napravila plan kada će biti odigran i kada će biti kompletirana lista učesnika Evropskog prvenstva (četiri pobjednika play-offa u ligama A, B, C i D).

VEZANI TEKST - Juve protiv Lyona pred navijačima?

Evropska fudbalska federacija (UEFA) naredne sjednice (17. i 18. juna) održat će sjednicu Izvršnog odbora na kojoj će, između ostalih, potvrditi termine Lige prvaka, Evropske lige (tekuću i narednu sezonu), kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Ligu nacija i play-off (baraž).

Ono što je izvjesno, ukoliko ne bude drastičnih promjena epidemiološke situacije u Evropi, Zmajevi bi prvu utakmicu pod vođstvom selektora Duška Bajevića trebali igrati 4. septembra na gostovanju kod Italije u 1. kolu Lige nacija.

Drugi meč u Ligi nacija na rasporedu je tri dana kasnije (7. septembra) na domaćem terenu protiv Poljske.

Bh. tim baraž bi trebao igrati početkom oktobra. UEFA još traži idealane termine, a plan je da Bajevićevi izabranici Sjevernu Irsku u polufinalu ugoste prije meča 3. kola Lige nacija protiv Holandije (ovaj meč na rasporedu je 8. oktobra).

Pobjednici polufinalnih utakmica finale bi trebali igrati u novembru, prije utakmica 5. kola Lige nacija (BiH, po kalendaru, 14. novembra gostuje kod Holandije). Za to je potreban i "mig" FIFA-e, koja bi trebala odlučiti da klubovi mogu dozvoliti igračima raniji odlazak na reprezentativno okupljanje.

Nije isključeno da će Zmajevi u baražu imati i podršku sa tribina. UEFA je dala preporuke da bi se navijači mogli vratiti na stadione, a konačnu odluku o tome može li i koliko bi moglo biti fanova na tribinama za meč BiH - Sjeverna Irska, dat će nadležni organi u Federaciji BiH u zavisnosti od epidemiološke situacije u našoj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.