Moguće uspostavljanje aviolinije Skoplje - Podgorica - Sarajevo

Objavljeno: 09.11.17 u 14:54

Odnosi između Makedonije i Crne Gore su odlični, bez otvorenih pitanja i predstavljaju primjer dobrih bilateralnih odnosa u regionu, istakli su ministri vanjskih poslova dviju zemalja Nikola Dimitrov i Srđan Darmanović nakon sastanka u Skoplju, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

FOTO: AA
FOTO: AA

Ministar vanjskih poslova Makedonije je istakao da su tokom sastanka s crnogorskim kolegom zaključili da dvije zemlje dijele iste vrijednosti i vizije, a to je stabilan i prosperitetan region.

Dimitrov je kazao kako postoji obostrana posvećenost za povećanje angažmana u oblasti ekonomske saradnje te kako je moguće učiniti više na polju boljeg povezivanja poslovne zajednice, kao što je uspostavljanje avio linije Skoplje - Podgorica - Sarajevo, jer je, kako je kazao, komunikacija važan alat.

Šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Makedoniji, istakao je da međusobni odnosi dviju zemalja nisu opterećeni otvorenim pitanjima i da predstavljaju primjer dobre saradnje u regionu.

Tome su, kako je kazao, doprinijela dva posljednja sastanka premijera tih zemalja te posjeta predsjednika makedonskog Sobranja Podgorici.

-Zajednički smo konstatovali da, uprkos frekfentnom političkom dijalogu, potencijali za ekonomsko povezivanje dvije zemlje nisu u dovoljnoj mjeri realizovani te da postoji prostor za unapređenje, o čemu će posebno biti riječi na sastancima mješovite komisije za ekonomsku saradnju Crne Gore i Makedonije. U tom kontekstu, razmijenili smo mišljenje i o mogućnostima zajedničkog nastupanja na trećim tržištima i pronalaženju odgovarajućih modela za uspostavljanje aviolinije između Podgorice, Skoplja i Sarajeva - rekao je Darmanović.