open-navfaktor-logo
search
Previše respekta
Motivacioni govor Prevljakovog trenera postao pravi hit na internetu
Trener Salzburga nije bio zadovoljan načinom na koji su igrali njegovi zabranici u  prvih 45 minuta duela sa aktuelnim prvakom Evrope
04.10.2019. u 17:06
get url
text

Poslije 36 minuta utakmice drugog kola Lige prvaka fudbaleri RB Salzburga gubili su s 3:0 u gostima Liverpoola.

Ipak, šest minuta prije kraja prvog poluvremena poluvremena Hwang Hee-Chan je smanjio zaostatak prvaka Austrije na 3:1.

Uprkos tome trener Salzburga Jesse Marsch nije bio pretjerano zadovoljan načinom na koji su igrali njegovi zabranici u duelu sa aktuelnim prvakom Evrope.

- Koliko smo prekršaja napravili? Koliko? - upitao je Marsch, nakon čega je neko od igrača rekao "Dva-tri".

- Možda dva. Ovo nije je**na prijateljska utakmica, ovo je Liga prvaka. Moramo početi igrati na terenu. Moramo se replati i sa Van Dijkom. Imamo previše respekta prema protivniku. Previše respekta kad imamo posjed lopte, kad protivnik ima posjed lopte, kada napadamo...Jednostavno imamo previše respekta - poručio je Marsch svojim izabranicima na kombinaciji njemačkog i engleskog jezika.

No, nije se Marsch zaustavio na ovome...

- Jesu li dobri? Jesu, dobri su. No, mi im moramo presingom i pritiskom pokazati da smo ovdje došli da se borimo, da se nadmećemo sa njima. Ne trebamo se samo truditi da naša igra izgleda lijepo, ovdje smo došli da igramo. To je ono što je najvažnije - urlao je Marsch, te dodao:

- Ovo je ja protiv njega, mi protiv njih. Moramo pokazati j**enu želju.

Ovaj govor Marscha kao da je probudio njegove igrače u nastavku susreta jer su do 60. minute u potpunosti uspjeli anulirati prednost Redsa.

Planoe i želje pokvario im je pogodak Mohameda Salaha i to poslije treće asistencije Roberta Firmina na ovom susretu, u kojem u sastavu austrijskog tima nije bilo povremenog bh. reprezentativca Smaila Prevljaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.