open-navfaktor-logo
search
Pitanje napadača
Mourinho spreman "žrtvovati" Džeku, ali pod jednim uvjetom?
I dok radi kao stručni komentator za Evropsko prvenstvo, portugalski stručnjak Jose Mourinho očito je u stalnoj komunikaciji s Rominim operativcima koji imaju zadatak da mu na dispoziciju stave željeni igrački kadar.
15.06.2021. u 09:28
get url
text

Jedno od glavnih pitanja koje se odnose na igrački kadar svakako je pozicija centralnog napadača.

U prvom dijelu prošle sezone Edin Džeko bio je prva opcija za Paula Fonsecu, no nakon svađe i nesuglasica sa Mourinhovim zemljakom u drugom dijelu sezone baš i nije bio u prvom planu.

- Jose Mourinho je bio jasan. Zalaganje napadača i rad za tim može se žrtvovati jedino za golove, i to mnogo golova. Edin Džeko je odličan napadač koji radi za cijelu ekipu i siagrače, ali u ovom momentu nema vijesti o ostanku Bosanca u Romi - prenosi portal Laroma24.it pisanje lista La Repubblica, te dodaje:

- Kada je riječ o napadačima, Belottija se nisu odrekli, a Roma je spremna sa bonusima i klauzulama ponuditi Torinu 20 miliona eura. Ipak, pojavljuje se i ime Patsona Dake, za kojeg Salzburg traži 20 miliona eura. On je rođen u Zambiji 1998. godine, koji je u protekloj sezoni postigao 34 gola u 42 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.