open-navfaktor-logo
search
Pet mjeseci ga nema
Može li opozicija smijeniti Fikreta Abdića: Najavili su, fali im jedan glas
Predstavnici opozicionih političkih partija u Općinskom vijeću Velika Kladuša pokrenuće inicijativu za opoziv Fikreta Abdića, načelnika te općine i osuđenog ratnog zločinca koji je kaznu zatvora odležao u Hrvatskoj. 
19.07.2021. u 15:43
get url
text
get url
text

Predstavnici SDA, NES-a, SDP-a i Naše stranke najvili su mogućnost njegove smjene. Tvrde kako imaju 15 ruku općinskih vijećnika za opoziv Abdića. 

Za smjenu načelnika Općine Velika Kladuša potrebna je većina od 16 ruku. Glas koji bi mogao presuditi, kako se nadaju, mogao bi doći iz Demokratske narodne zajednice, koja s Abdićevom Laburističkom strankom sada obnaša vlast u ovoj općini. 

Opozicija navodi kako Abdić već pet mjeseci ne dolazi na posao. 

- Vrijeme je da bude smijenjen ili da podnese ostavku - navode iz opozicije. 

Velika Kladuša je, zahvaljujući Abdiću, izolirana kako u Unsko-sanskom kantonu, tako i kad su u pitanju viši nivoi vlasti sa kojima nema kontakt, tačnije ne raliziraju se projekti koji bi mogli, a važni su za građane Velike Kladuše. 

Abdiću se stavlja na teret i netransparentno trošenje budžetskog novca. 

Osim SDA, NES-a, SDP-a i Naše stranke, čiji su se predstavnici obratili javnosti sa inicijativom za smjenu, Općinsko vijeće čine još i Abdićeva Laburistička stranka, Demokratska narodna zajednica, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Narod i pravda te Amir Ćufurović, nezavisni vijećnik, ranije član NiP-a. 

Pogledajte detaljnije na snimku press konferencije šefova klubova vijećnika Naše stranke, SDA, SDP-a i NES u Općinskom vijeću Velika Kladuša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.