VEZANI TEKST - Faktor u posjedu ponuda za sponzorstvo Premijer lige i A reprezentacije BiH 

Ugovor je potpisan danas u Sarajevu i to nakon sjednice Izvršnog odbora FSBiH na kojoj je i zvanično potvrđeno da će ova telekomunikacijska kompanija iz Banje Luke u naredne tri godine biti uz FSBiH. 

- Na prošloj sjednici IO FSBiH u prošli petak načelno je prihvaćena ponuda m:tela, a nakon što su obavljene Statutom FSBiH utvrđene procedure, IO je donio konačnu odluku o novom sponzoru i potpisan je trogodišnji ugovor - potvrđeno je za Faktor iz FSBiH. 

Osnovni dio paketa i zagarantovani iznos ugovora vrijedan je nešto više od 15 miliona KM, a sa bonusima za ostvarene rezultate Zmajeva, doseže čak do 22 miliona KM. 

U ponudi koju su poslali u FSBiH iz m:tela su obrazložili da 2.933.745 KM (bez PDV-a) ide na regulisanje prava prenosa/emitovanja kao i eksploatacije sadržaja utakmica Premijer lige BiH. 

VEZANI TEKST - Administracija FSBiH "spava": BH Telecom i dalje sponzor Premijer lige?

Za pružanje reklamno propagandnih usluga na utakmicama Premijer lige BiH planirano je također 2.933.745 KM (bez PDV-a).

M:tel je planirao da pružanje propagandnih usluga/Sponzorstvo muških A i U-21 reprezentativnih selekcija plati sa 3.520.494 KM.

M:tel je u ponudi najavio da će 1,1 miliona KM izdvojiti za klubove prvih liga FBiH i RS-a, a isti iznos bit će podijeljen kao bonus za nagrade klubovima Premijer lige BiH.

Također, obavezao da će za pružanje reklamno-propagandnih usluga na utakmicama Kupa BiH izdvojiti 1,1 milion KM.