Muškarac se zapalio u zgradi Općine Kalesija

objavljeno: 16.04.2018. u 13:18

U zgradi Općine Kalesija danas oko podne zapalio se muškarac. 

Kako nam je potvrđeno u MUP-u Tuzlanskog kantona, policiji je prijavljeno da se u 12.25 sati u prostorijama Općine Kalesija zapalio muškarac.

On je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć. Kako nam je potvrdila Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla, u bolnicu je primljen 62-godišnji pacijent inicijala I. O. iz Kalesije. 

- Pacijent je hospitaliziran u Jedinici intenzivne njege na Klinici za anesteziju i reanimatologiju u veoma ozbiljnom stanju - kazala nam je Aščerić-Mujedinović, te dodala kako je 30 posto površine njegovog tijela zahvaćeno povredama i da je priključen na aparat za disanje.

Navodno je I. O. došao u zgradu Općine i prijetio da će se zapaliti, a potom je prijetnje sproveo u djelo. Prvi su, kako se nezvanično saznaje, intervenisali uposlenici Općine, koji su pokušali ugasiti vatru. Oni su tom prilikom povrijeđeni, te su prebačeni u Dom zdravlja, kako bi im se ukazala pomoć. 

Odmah po pozivu u zgradu Općine su stigli policija, vatrogasci i Hitna pomoć.

Razlog zbog kojeg se zapalio I. O. još nije poznat, ali nkp.ba nezvanično saznaje da je on i ranije prijetio da će se zapaliti ukoliko mu ne ispune određene zahtjeve, a incidente je pravio i u drugim objektima, gdje je također prijetio paljenjem.