Ovako su iz MUP-a Kantona Sarajevo odgovorili na upit Faktora o prijavi koju je protiv zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo podnijela bh. rediteljica Jasmila Žbanić, zbog prijetnji smrću koje su joj upućene sa njegovog Facebook profila, odnosno u komentarima na jednoj od njegovih objava.

Iz MUP-a KS nam nisu odgovorili jesu li i koga saslušali u ovom slučaju, iako smo i to pitali, kao i jesu li obavili neke provjere i koje.

Ono što znamo, a što nam je jučer potvrdio sam Zahiragić, jest da njega niko još nije kontaktirao u vezi sa ovim slučajem. Kazao je da će se u svakom slučaju odazvati pozivu policije ukoliko do toga dođe.

VEZANI TEKST - Nakon što ga je Žbanić prijavila, Zahiragića još nisu zvali iz policije: Naravno da ću se odazvati

Žbanić je, podsjetimo, navela kako traži zaštitu jer smatra da joj je ugrožena sigurnost "jer je Zahiragić njeno ime i sliku stavio u lažan kontekst i svojim lažima isprovocirao rulju koja poziva na linč".

- Zastupnik Zahiragić umjesto imena širi laži, provocira ljude i više od tri Facebook profila svojom nasilnom porukom huška na nasilje - navela je ona.

Zahiragić je negirao da je ikada upućivao prijetnje bilo kome, pa tako i Jasmili Žbanić.

Cijela rasprava povela se nakon što je Žbanić podržala stav Srđana Puhala u vezi s objavljivanjem "tačnog broja djece ubijene tokom opsade Sarajeva".