open-navfaktor-logo
search
Protesti u Doboju kod Kaknja
Mušija najavio naredne poteze Mladosti: Šta će tražiti od Izvršnog odbora FSBiH?
Na protestima koje su danas ispred stadiona Mladosti u Doboju kod Kaknja organizovale pristalice ovog kluba, popularna Crvena legija, prisutnima se obratio i predsjednik kluba Mensur Mušija.  
01.06.2021. u 20:59
get url
text

Iako Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još nije zvanično objavio odluku Drugostepene komisije za licenciranje, prema kojoj Mladost nije dobila potrebnu licencu za takmičenje u narednoj sezoni Premijer lige BiH, u klubu se očito pribojavaju takvog scenarija nakon što su mediji jučer objavili informacije koje su "procurile" iz Saveza.

Prema tom scenariju umjesto Mladosti, sljedeće sezone bi u PLBiH igrala ekipa Radnika, koja je sezonu okončala na desetom mjestu, s pet bodova manje u odnosu na tim iz Kaknja.

VEZANI TEKST - Mladost ispada, Radnik ostaje u PLBiH: Mušija ne zna ništa o odluci Drugostepene komisije

- Mi još ništa nemamo zvanično, mada ovo što znamo od jučer, ja sam to čuo u petak, i subotu, i u nedjelju pred utakmicu s Veležom, i nisam mogao da vjerujem u te neke priče da nam puno ovisi o utakmici. Mi smo ispunili sve uvjete za licencu, ekonomski sve pokrili i donijeli Ugovor s Gradom Zenicom i onda se desi presedan da komisija traži i ulazi u regularnost Ugovora i glasa o Ugovoru - kazao je predsjednik Mladosti Mensur Mušija, te pojasnio proceduru šta se to traži od klubova da dostave:

- Na Drugostepenoj i Prvostepenoj komisiji donesete dokaze o onome šta se traži, ako imate neizmirenih računa, obaveza, protokola, uplatnice, sve što treba i donesete papire za stadion gdje ćete igrati.

Mušija je mislio da je sva problematika riješana s urednom dostavljenom papirologijom.

- Ja sam mislio da ne može doći do glasanja, jer smo imali Ugovor. Zvao sam sekretara Grada Zenice gospodina Kelešturu koji je doktor prava i koji je odgovarao na pitanja koja su oni postavljali. Pitanja su se odnosila na Čelik, o FSBiH... Čovjek ih je cijelo vrijeme uvjeravao da je sve čisto i regularno, da je grad vlasnik stadiona, da grad može da ga izda bilo kome. Ovdje je veliki problem što Drugostrepena komisija donosi rješenje bez prava na žalbu. Mi smo angažovali već jednu domaću advokatsku kuću i jednu internacionalnu advokatsku kancelariju, koji će nas zastupati pri CAS-u (Sud za međunarodnu sportsku arbitražu) u Lozani. Ono što nas može na neki način spasiti ispadanja jeste izjašnjavanje Izvršnog odbora FSBiH. Tražit ćemo da nam potvrde pravnu valjanost odluke Drugostepene komisije o licenciranju - kazao je Mušija, a prenosi portal Kakanjinfo.com.

Kompletan govor predsjednika Mladosti pogledajte u nastavku:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.