open-navfaktor-logo
search
Deset zaraženih koronom
Mušija za Faktor: Bilo bi glupo da nam FSBiH ne dozvoli odgodu prva dva kola
Iako je prva informacija, koju je prenio BHRT, glasila da je 12 fudbalera Mladosti pozitivno na koronavirus, prvi čovjek premijerligaša iz Doboja kod Kaknja Mensur Mušija kazao nam je da je riječ o deseterici igrača i dvojici trenera.
05.07.2020. u 19:56
get url
text

- Oni se svi osjećaju dobro, nemaju simptome. Vjerujte mi da sam upravo prekinuo odmor kako bih bio što bolje informisan, ali i da sam tu u ovoj nimalo naivnoj situaciji - kazao je Mušija za Faktor.

Ono što se desilo ekipi Mladosti moglo se desiti bilo kojem od članova Premijer lige Bosne i Hercegovine, čiji je start nove sezone zakazan za 1. august.

VEZANI TEKST - Dvanaest fudbalera Mladosti pozitivni na COVID-19, devet hospitalizirano

Klub iz Doboja kod Kakanja bit će primorano od FSBiH zatražiti odgodu najmanje prva dva kola u novom prvenstvu.

- Po pravilniku o izolaciji u ZE-Do kantonu pozitivni na koronavirus obavezni su 14 dana provesti u izolaciji, a zatim još 14 dana u samoizolaciji nakon što test potvrdi da su negativni. Kada se sve sabere i oduzme, nama ne ostaje vremena za bilo šta do početka prvenstva - naglašava Mušija.

Iako u Mladosti imaju desetak igrača koji nisu zaraženi, novonastala situacija nije lagana, a prvi čovjek kluba vjeruje da će FSBiH, koji je proteklu sezonu prekinuo zbog pandemije koronavirusa, imati iste aršine i na početku nove fudbalske sezone u našoj zemlji.

- Zbog odluke iz RS-a prethodna sezona je prekinuta, sada bi bilo glupo i nelogično da se u našem slučaju postupi drugačije, i da se utakmice recimo registruju s 3:0 protiv Mladosti. Ovo se moglo desiti bilo kome, a daj Bože da se sve završi na Mladosti, daj Bože... - rekao je na kraju pomalo zabrinuti Mušija.

Mladost je u prva dva kola trebala igrati u gostima kod Borca, a zatim na svom terenu ugostiti Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.