- Oni se svi osjećaju dobro, nemaju simptome. Vjerujte mi da sam upravo prekinuo odmor kako bih bio što bolje informisan, ali i da sam tu u ovoj nimalo naivnoj situaciji - kazao je Mušija za Faktor.

Ono što se desilo ekipi Mladosti moglo se desiti bilo kojem od članova Premijer lige Bosne i Hercegovine, čiji je start nove sezone zakazan za 1. august.

VEZANI TEKST - Dvanaest fudbalera Mladosti pozitivni na COVID-19, devet hospitalizirano

Klub iz Doboja kod Kakanja bit će primorano od FSBiH zatražiti odgodu najmanje prva dva kola u novom prvenstvu.

- Po pravilniku o izolaciji u ZE-Do kantonu pozitivni na koronavirus obavezni su 14 dana provesti u izolaciji, a zatim još 14 dana u samoizolaciji nakon što test potvrdi da su negativni. Kada se sve sabere i oduzme, nama ne ostaje vremena za bilo šta do početka prvenstva - naglašava Mušija.

Iako u Mladosti imaju desetak igrača koji nisu zaraženi, novonastala situacija nije lagana, a prvi čovjek kluba vjeruje da će FSBiH, koji je proteklu sezonu prekinuo zbog pandemije koronavirusa, imati iste aršine i na početku nove fudbalske sezone u našoj zemlji.

- Zbog odluke iz RS-a prethodna sezona je prekinuta, sada bi bilo glupo i nelogično da se u našem slučaju postupi drugačije, i da se utakmice recimo registruju s 3:0 protiv Mladosti. Ovo se moglo desiti bilo kome, a daj Bože da se sve završi na Mladosti, daj Bože... - rekao je na kraju pomalo zabrinuti Mušija.

Mladost je u prva dva kola trebala igrati u gostima kod Borca, a zatim na svom terenu ugostiti Sarajevo.