Na nesretni petak: "Noć lošeg ukusa" ponovo u Tuzli (VIDEO)

Objavljeno: 10.01.17 u 15:01 Autor: J. B.

Neki od najboljih producenata drum and bass zvuka, drugi put će se okupiti u tuzlanskom klubu Palma, u petak 13. januara.

 

Nastupit će drum and bass umjetnici koji djeluju o okviru britanske izdavačke kuće Bad Taste Recordings, a ovaj događaj organiziraju Senad Nurkanović i Irfan Brković, koji inače čine tuzlanski producentski duo Fa11out.

Zvijezda večeri bit će legendarni britanski producent Vegas, iz drum and bass sastava Bad Company UK, koji će drugi put doći u Tuzlu.

Na događaju nazvanom "Bad taste night 2" nastupit će i Kodin, jedan od najpoznatijih hrvatskih drum and bass producenata i DJ-a. On je, također, jedan od članova Mass Hypnosisa, industrial metal benda iz Zagreba, za koji radi produkciju i samplove.

Tuzlanskoj publici predstavit će se i Codex iz Beograda, kao i Billain iz Sarajeva, koji je jedan od istinskih pionira našeg vremena. Billain pronalazi dublju vezu u širokim mogućnostima eksperimentiranja u slomljenim beatovima drum and bass muzike.

Nastupit će i tuzlanski producentski duo Fa11out. Njihovu audio i videoprodukciju karakterizira specifičan drum and bass zvuk, poznatiji kao neurofunk i techstep. "Noć lošeg ukusa" počinje u 23 sata.