open-navfaktor-logo
search
Traže spasistelja
Na pomolu senzacija: Posljednjeplasirani klub HNL-a želi Sergeja Jakirovića
HNK Gorica na zimsku pauzu u Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL) otišla je s posljednje pozicije.
15.11.2022. u 23:08
get url
text

To se svakako ne poklapa s ambicijama kluba. Zaostatak za pretposljednjim Šibenikom trenutno iznosi šest bodova, a Gorica ima i susret manje.

Katastrofalan rezultat Gorice potpisala su dva trenera, Samir Toplak i Igor Anglelovski. Oba stručnjaka dobila su otkaz i kao treće i privremeno rješenje imenovan je trener juniora Mensur Mujdža. Bivši reprezentativac BiH vodio je Goricu u Kupu.

Glavni zadatak predsjednika Gorice Nenada Črnka je odabrati trenera za proljetni dio sezone. Glavna i jedina želja je, pišu Sportske novosti, Sergej Jakirović.

Jakirović je trener Zrinjskog, na dobrom je putu da s mostarskim klubom stigne do titule jesenjeg prvaka BiH. Vodio je Goricu u prvoj prvoligaškoj sezoni 2018/19. kada je u posljednjem kolu ostao bez plasmana u Evropu. Dobio je otkaz u februaru 2020. godine nakon poraza 0:6 od Hajduka.

Sportske novosti pišu da će predsjednik Gorice napraviti sve da 46-godišnjeg Jakirovića vrati na klupu.

- Psihološki potonulu ekipu, koja u ligi nikoga nije pobijedila od 13. augusta i trijumfa 3:2 protiv Lokomotive, mora preuzeti lav s kojim će igrači opet "gristi" i travu i suparnike, kao što je bilo za prvog Jakirovićevog mandata. Samo takav fudbal, agresivan i beskompromisan, može donijeti ostanak u eliti - pišu Sportske novosti.

Da li će iz Gorice uspjeti u namjeri? Sve je na Jakiroviću koji ima ugovor sa Zrinjskim. Nije ga htio raskidati čak ni onda kada je ozbiljno zagrijan bio Dinamo.

Važan detalj u cijeloj priči je i odnos sportskog direktora Gorice Marija Brkljače s trenerom prvaka BiH. Nedakašnji saigrači iz Zagreba nerazdvojni su prijatelji i kumovi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.