open-navfaktor-logo
search
Sve veći pritisak
Na potezu UEFA: EURO se neće igrati ove godine?
Italijanski Tuttosport tvrdi da veći dio evropskih fudbalskih saveza želi da UEFA prolongira Evropsko prvenstvo za narednu godinu.
10.03.2020. u 17:35
get url
text

Iz UEFA-e su do sada tvrdili da će smotra najboljih selekcija Starog kontinenta biti održana prema ranije utvrđenom rasporedu, koji nemaju namjeru mijenjati.

Međutim, već je osnovana radna grupa koja aktivno zbog širenja koronavirusa raspravlja o potencijalnom premještanju takmičenja u manje pogođena područja.

Predviđeno je da se EURO 2020 održi od 12. juna do 12. jula u 12 različitih država kako bi se proslavila 60. godišnjica turnica.

Italija je zemlja koja je najviše pogođena epidemijom koronavirusa u Evropi, a domaćin je Evropskog prvenstva.

Trenutno je cijela država izolovana, a zabranjeni su sva javna okupljanja, odlasci u kina, dvorane, restorane, otkazana su vjenčanja i sahrane, a sportski događaji, uključujući i Serie A suspendovani.

Koronavirus je itekako utjecao na evropski sport. Mnoge utakmice Lige prvaka i Evropske lige igrat će se pred praznim tribinama, što, naravno, ne odgovara nikome, naročito klubovima koji ostaju bez očekivanog profita.

Španija je već najavila da će sportski događaji u naredne dvije sedmice biti zatvoreni za javnost.

Engleski Premiership još uvijek nije donio takvu odluku, ali je samo pitanje vremena. Englezi su zabranili rukovanje igrača prije meča. U Francuskoj će na utakmicama prisustvovati maksimalno 1.000 ljudi, a Serie A je suspendovana do 3. aprila.

I u Njemačkoj će neke utakmice biti odigrane bez prisustva publike.

Slovačka će utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Republike Irske igrati pred praznim tribinama, dok je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prolongirao prodaju ulaznica za duel protiv Sjeverne Irske 26. marta. Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je odlučila da se naredna dva kola u domaćem prvenstvu igraju iza "zatvorenih vrata".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.