open-navfaktor-logo
search
Općina Novo Sarajevo
Načelnik Tanović iznajmio električni automobil za blizu 90.000 KM na četiri godine
Na Vilsonovom šetalištu danas je Općina Novo Sarajevo organizirala svečanu primopredaju električnog automobila iznajmljenog na četiri godine za blizu 90.000 KM.
25.05.2022. u 10:17
get url
text

{$galerijaFotografija}

Na iznajmljivanje ovog vozila skrenuo je pažnju Arslan Dučić, vijećnik Općine.

- Sve je krenulo od električne punionice iz 2021. godine da bi se danas nabavilo električno auto. Sve ista kompanija Porsche Sarajevo. Valjda da punionica ne truhne bezveze. Sve ovo pod izgovorom zaštite okoliša, kao da se bicikli ne mogu koristiti u našem lijepom i ravnom šeher Sarajevu – naveo je on na svom Facebook profilu.

On je također podijelio i slike službenog dokumenta. Prema istom, Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača donesena je 11. marta ove godine i izabrana je kompanija Porsche Sarajevo, iako je tačka uvrštena na dnevni red Općinskog vijeća 19. maja. 

Postupak javne nabavke pokrenuo je načelnik Tanović kao "Iznajmljivanje novog putničkog motornog vozila putem otvorenog lizinga" putem otvorenog postupka.

Operativni leasing je aranžman u kome davalac leasinga daje korisniku leasinga na upotrebu vozilo, a korisnik leasinga se obavezuje da će za to plaćati određenu leasing naknadu. Ugovorom se ne predviđa otkup i osnovna smisao je korištenje predmeta leasinga, a ne vlasništvo nad njim. Operativni leasing pruža mogućnost Korisnika leasinga da po isteku ugovora vozilo vrati ili obnovi ugovor za novo, modernije vozilo.

Za vrijeme trajanja ugovora o operativnom leasingu, predmet ugovora je vlasništvo kuće koja je odobrila operativni leasing. Po isteku ugovora nema prijenosa vlasništva na korisniku leasinga.

Primopredaja automobila, 25.5.2022.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.