Burno na sjednici OV

Načelnika nazvao "prostačinom matorom": OOSDA Ilidža osudila ponašanje vijećnika Stambolića

Objavljeno: 25.10.2018. u 20:49

Smatramo da niti jedna osoba nije dužna slušati uvrede, danas iznesene na sjednici, a pogotovo smatramo da je ponašanje Stambolića neodgovorno prema građanima koji su glasali da on bude dio Vijeća, saopćeno je iz OOSDA

FOTO: FACEBOOK

Na 19. redovnoj sjednici Općinskog Vijeća Ilidža održanoj 25. oktobra, a nakon iscrpnog izlaganja načelnika Općine Senaida Memića, viječnik Tarik Stambolić je počeo da vrijeđa načelnika i vijećnike OV Ilidža, saopćeno je iz OOSDA Ilidža.

- Vijećnik Stambolić je vrijeđao načelnika koristeći najprimitivnije i ulične izraze nazvavši ga “prostačinom matorom”, “lopovom”, te drugim prostačkim i primitivnim izrazima. Takvim ponašanjem je, ne samo uvrijedio i instituciju “načelnika Općine” i instituciju “Općinskog vijećnika”,  nego i  prekršio Etički kodeks izabranih zvaničnika Općinskog vijeća Ilidža. Ovim i ovakvim ponašanjem Stambolić ometa normalan rad Općinskog vijeća, što također oštro osuđujemo. Smatramo da niti jedna osoba nije dužna slušati uvrede, danas iznesene na sjednici, a pogotovo smatramo da je ponašanje Stambolića neodgovorno prema građanima koji su glasali da on bude dio Vijeća. Ovaj čin predstavlja atak na instituciju i ličnost načelnika Općine. Zahtijevamo od Etičke komisije OV da reaguje i najoštije osudi ovakvo ponašanje - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su vijećnici užasnuti i šokirani činjenicom da uopće postoji mogućnost ovakve verbalne i neverbalne komunikacije u instuicijama Općine Ilidža, Kantona Sarajevo i države BiH.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije