open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Najbolji pojedinci 25. kola PLBiH: Zec briljirao, odlične partije Hiroša i Hadžića
Utakmice 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ponudile su nekoliko zanimljivih rezultata, a na šest mečeva najjačeg fudbalskog ranga naše zemlje viđeno je 20 golova.
13.04.2021. u 19:02
get url
text

Više od jedne trećine ukupnog broja pogodak (osam) palo je na susretu koji se igrao na Grbavici, u kojem su bodove podijelili Željezničar i Mladost nakon što je rezultat poslije posljednjeg zvižduka Elvisa Mujića glasio 4:4.

Gradski derbi u Tuzli odlučio je jedan pogodak, a slavila je ekipa Tuzla Cityja, dok je duel starih rivala Veleža i Sarajeva pripao Mostarcima, također s 1:0. Rođeni su svoju seriju bez poraza u prvenstvu tako produžili na 12 mečeva.

Redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim 25. kola u formaciji 4-4-2.

Slaviša BOGDANOVIĆ (FK VELEŽ) - Golman Mostaraca jedan je od najzaslužnijih što se mreža njegove ekipe nije zatresla u duelu sa aktuelnim prvakom i drugom najefikasnijom ekipom u PLBiH (42 gola). Za rođenog Trebinjca ovo je bio peti prvenstveni susret u kojem nije primio pogodak, a zanimljivo da Velež ne zna za poraz u mečevima u kojima je Bogdanović stajao na golu ekipe Feđe Dudića.

Josip ĆORLUKA, Dragan JURANOVIĆ (HŠK ZRINJSKI) - Fudbaleri Zrinjskog s uvjerljivih 3:0 savladali su Radnik. Plemići su poveli poslije četvrte ovosezonske asistencije Josipa Ćorluke, koji je ove sezone u konstantno dobroj formi, što su potvrdili pozivi bivšeg, ali i sadašnjeg selektora Zmajeva. Centaršut desnog beka Plemića na najbolji način je iskoristio Dragan Juranović, te treći put ove sezone pogodio mrežu protivnika.

Hrvoje BARIŠIĆ, Goran BRKIĆ (FK TUZLA CITY) - Hrvoje Barišić ove sezone igra u odličnoj formi, a u paru sa Morrisom čini stoperski tandem na kojem se zasniva defanziva Tuzla Cityja, što potvrđuje i podatak da je ekipa Husrefa Musemića ovog proljeća u šest prvenstvenih susreta primila tek dva gola. Iskusni defanzivac i protiv Slobode je pružio još jednu odličnu partiju. Ako su stoperi stub tuzlanskog tima, onda je definitivno Goran Brkić jedan od motora. Trećim ovosezonskim pogotkom u pet nastupa odlučio je pobjednika u gradskom derbiju.

Dejan UZELAC, Đorđe ĆOSIĆ (FK BORAC) - Nakon što su u dosadašnjem dijelu prvenstva upisali po dvije asistencije (Uzelac u dresu Slobode, op. a.), Borčevi defanzivci Uzelac i Ćosić u pobjedi nad Olimpikom postigli su ovosezonske prvjence, a kada se tome doda i podatak da je mreža Bojana Pavlovića ostala netaknuta jasno je zašto su se našli u idealnom timu 25. kola PLBiH.

Amer HIROŠ, Nedim HADŽIĆ (FK MLADOST) - Mladost je do 90. minute susreta protiv Željezničara vodila 4:2 i u džepu imala tri velika boda, no na kraju se morala zadovoljiti jednim. Gosti iz Doboja kod Kaknja poveli su poslije lucidnog pasa kapitena Hiroša za Hadžića, a pet minuta kasnije fudbaler koji je ponikao na Grbavici je sjajnim udarcem matirao Filipa Erića. Upravo je golman Plavih velikom greškom kumovao trećem golu Mladosti, a devetom ovosezonskom pogotku mladog Hadžića.

Lazar NIKOLIĆ (FK KRUPA) - Pogodak Nikolića iz sudijske nadoknade spasio je Krupu od poraza na Pecari i donio joj važan bod u borbi za opstanak. Iako je priliku za igru dobio u samom finišu utakmice, Nikolić se svojim prvjencem pobrinuo za 16. ovosezonski bod za premijerligaša iz Krupe na Vrbasu, koji je i dalje posljednjeplasirani tim na tabeli.

Ermin ZEC (FK ŽELJEZNIČAR) - Da u sastavu Plavih nije iskusnog napadača, Mladost bi vjerovatno i ovog puta odnijela puni plijen. Zec je postigao dva gola, upisao asistenciju, izborio penal, a nad njim je napravljen i prekršaj zbog kojeg su gosti zaradili prvo od dva isključenja. Ako bi se birao igrač kola, taj epitet bi vjerovatno pripao fudbaleru tima sa Grbavice.

Trener kola
Feđa DUDIĆ (FK VELEŽ)

Iako je njegovoj ekipi nedostajalo nekoliko izuzetno važnih i standarnih igrača, izabranici Feđe Dudića uspjeli su aktuelnim prvacima nanijeti treći ovosezonski poraz. Mladi stručnjak je još jednom iz svoje ekipe izvukao maksimum, a kao nagrada za to stigla su tri važna boda u borbi za Evropu, ali i produženje serije bez poraza u prvenstvu na 12 utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.