open-navfaktor-logo
search
Idealnih 11
Najbolji tim 8. kola Premijer lige BiH u izboru Faktora
Dvije pobjede gostiju, jedan trijumf domaćih i tri remija, epilog je 8. kola Premijer lige Bosne i Herecgovine u fudbalu.
13.09.2021. u 21:46
get url
text

Veliki posao napravili su fudbaleri Tuzla Cityja, koji su stigli do trijumfa na gostovanju kod Radnika u Bijeljini, te su se učvrstili na liderskoj poziciji.

VEZANI TEKST - Bošnjaković: Tuzla City je bez konkurencije, bit će prvak BiH

Zanimljivo, sva tri derbija ove dionice (Velež - Sarajevo, Sloboda - Borac i Široki Brijeg - Željezničar) završeni su bez pobjednika.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim 8. kola kojeg sačinjavaju: Dario Miškić (Široki Brijeg), Haris Ovčina (Velež), Marko Jovanović (Borac), Aleksandar Kosorić (Željezničar), Boban Đerić (Tuzla City), Demir Jakupović (Rudar), Rifet Kapić (Sarajevo), Joseph Amoah (Rudar), Dragan Juranović (Zrinjski), Mirzad Mehanović (Tuzla City) i Dženis Beganović (Sloboda).

Dario MIŠKIĆ (NK Široki Brijeg): Na Pecari je gostovao Željezničar, a meč je završen bez pobjednika. I bez golova. Najveće zasluge što se mreže nisu tresle pripadaju domaćem golmanu, koji je "skinuo" nekoliko zicera u prvom poluvremenu.

Široki Brijeg je u dosadašnjih osam prvenstvenih susreta odigrao šest remija, primio je samo dva gola, a pet utakmica su završili najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Haris OVČINA (FK Velež): U derbiju Bosne i Hercegovine fudbaleri Veleža i Sarajeva podijelili su bodove odigravši 1:1. Rođeni su poveli na otvaranju drugog poluvremena kada je pogodio Brandao poslije akcije koju je sjajno počeo Ovčina. Nakon što je "probio" lijeve stranu Bordo odbrane i bez poteškoća se oslobodio Pidre, uspolio je Brandaa, koji je pogodio za vodstvo.

Ovčina je ostvario najbrži sprint u ekipi Veleža, a "radar ga je uhvatio" na brzini od 34,63 km/h.

Marko JOVANOVIĆ (FK Borac): Banjalučki Borac nikako da izađe iz rezultatske krize. Nakon pobjede protiv prijedorskog Rudara, prije reprezentativne pauze, uslijedio je novi remi.

Prvak BiH je remizirao protiv Slobode na Tušnju (1:1), a gol vrijedan boda postigao je stoper Marko Jovanović. Borac je od 68. minute imao igrača više, ali brojčanu prednost na terenu gosti nisu uspjeli pretočiti u trijumf.

Aleksandar KOSORIĆ (FK Željezničar): Tim sa Grbavice osvojio je bod na gostovanju kod Širokog Brijega. Plavi su u prvom poluvremenu imali bolje prilike, ali nisu uspjeli postići gol.

U nastavku meča probudili su se domaći, vršili su pritisak na gol Želje, ali je iskusni Kosorić komandovao odbranom i najzaslužniji je što Široki Brijeg nije stigao do gola koji bi značio i trijumf.

Boban ĐERIĆ, Mirzad MEHANOVIĆ (FK Tuzla City): Izabranici trenera Husrefa Musemića nastavili su sa sjajnim izdanjima i nakon reprezentativne pauze. Tuzlaci su u lokalnom derbiju slavili na gostovanju kod Radnika u Bijeljini i to nakon preokreta, kojeg su režirali sa igračem manje.

Mirzad Mehanović je u 64. minuti asistirao za vodstvo Tuzla Cityja, da bi u 85. minuti na asistenciju rezerviste Bobana Đerića potvrdio trijumf Građana.

Rifet KAPIĆ (FK Sarajevo): Povratnik u redove Bordo tima već u prvom nastupu potvrdio je da će biti veliko pojačanje.

Kapić je gospodario sredinom terena, kao rukom je dijelio lopte saigračima i u tandemu sa Darkom Bodulom trebao bi biti ključni igrač veznog reda u borbi za vrh premijerligaške tabele.

Dragan JURANOVIĆ (NK Zrinjski): Novi trijumf Mostarcima i to na gostovanju kod Leotara osigurao je Dragan Juranović golom u 27. minuti.

Isti igrač je našto ranije pogodio i okvir gola (prečku), ali nije imao sreće da se lopta odbije u mrežu. Uz Juranovića, epitet junaka je mogao ponijeti i Nemanja Bilbija koji je u finišu susreta spasio čist gol, kada je intervenisao i sa gol-linije loptu izbio u polje.

Demir JAKUPOVIĆ, Joseph AMOAH (FK Rudar): Prijedorčani su u derbiju začelja sasvim zasluženo sa ubjedljivih 3:0 slavili protiv Posušja.

Mrežu gostiju načeo je Jakupović u 13. minuti, a kada je Pekija u 53. minuti udvostručio prednost domaćih postalo je izvjesno da će bodovi ostati u Prijedoru. Trijumf Rudara potvrdio je rezervista Joseph Amoah golom u 83. minuti.

Dženis BEGANOVIĆ (FK Sloboda): Golom protiv Borca preuzeo je lidersku poziciju na listi strijelaca Premijer lige BiH.

Beganović je navijače tuzlanskog premijerligaša obradovao u 6. minuti. Iskoristio je kiks golmana Nikole Ćetkovića i pogodio za vodstvo Tuzlaka. Ipak, Sloboda nije uspjela da sačuva prednost, ali može biti zadovoljna jer je od 68. minuti imala igrača manje.

Trener kola: Husref Musemić (FK Tuzla City)

Fudbaleri Tuzla Cityja ostvarili su novu pobjedu i učvrstili su se na liderskoj poziciji Premijer lige BiH. Građani su do trijumfa stigli nakon preokreta i sa igračem manje (u 35. minuti isključen Elvis Mehanović).

Musemić je u na poluvremenu motivisao svoje izabranike, a potom i povukao izmjenu koja je možda i prelomila utakmicu - indisponiranog Tomašića zamijenio je Đerić (u finišu meča asistirao za treći gol Tuzlaka).

Iskusni strateg tako je još jednom potvrdio da je spreman voditi Tuzlake do šampionske titule...

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.