Nakon pogibije oca i sina u prevrtanju traktora: Drugi sin na intenzivnoj njezi

Objavljeno: 17.07.17 u 10:30 Autor: B. S.

Otac i sin, Mirko (80) i Dubravko (43) Božić, poginuli su juče oko 18 sati usljed prevrtanja traktora na kojem su se vozili. Nesreća se dogodila na nekategorisanom zemljanom šumskom putu u zaseoku Pavlovača u mjestu Dragočaj kod Banje Luke.

 

 

U ovoj nesreći je povrijeđen i drugi Mirkov sin, Draško Božić, kojem je ukazana ljekarska pomoć i zbrinut je u UKC Banja Luka, gdje je smješte u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje prof. dr. sc. med. Darka Golića i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji dr. Miroslava Regode, pacijent D. B. (1970) je primljen sa teškim tjelesnim povredama u politraumatizovanom stanju. Pacijent je zbrinut i obavljene su sve neophodne dijagnostičke i terapijske procedure. Pacijent je trenutno stabilan, dalje prognoze su neizvjesne, a planiran je nastavak liječenja u Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC RS - kazali su nam iz banjalučkog Kliničkog centra. 

VEZANI TEKT - Otac i sin poginuli u prevrtanju traktora

Uviđaj na mjestu događaja obavila je dežurni tužilac Dragana Lipovčić zajedno sa policijskim službenicima za bezbjednost saobraćaja PU Banja Luka, saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva.

Naloženo je da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti ove nesreće kao i vanjski pregled tijela stradalih koji će se danas obaviti u Zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci.