Nakon prijave u Sarajevu, prevaranti "poklanjaju" Zepter posuđe i u Visokom

objavljeno: 25.05.2017. u 20:08

Nešto više od mjesec nakon što je prijavljena prevara muškarca koji je Sarajlijama navodno "poklanjao" Zepter posuđe, a kasnije zauzvrat tražio poklon u vidu novca ili zlata, sličan slučaj dogodio se i u Visokom. 

Kako je za Faktor ispičala jedna Visočanka, koja nije željela da joj objavljujemo ime, u njenom komšiluku nedavno su se pojavila trojica muškaraca koja su komšinici pokušali "pokloniti" kutiju posuđa. 

- Na sreću, mama je vidjela na vrijeme i uspjela upozoriti komšinicu. Pričali su joj da su iz Mađarske i da poklanjaju zadnju kutiju posuđa. Jedan, koji je poklanjao, bio je u bež odijelu, sređen i tamnije puti, a ostala dvojica su ga čekala u Citroenu C4, sive boje. Nije im bilo pravo kada je mama zovnula komšinicu da je upozori - kazala je naša sagovornica, želeći upozoriti građane da ne nasjedaju na prevaru. 

Nekoliko građana Sarajeva, ipak, nije imala toliko sreće i nasjelo je na prevaru muškarca koji im je navodno "poklanjao" Zepter posuđe.

VEZANI TEKST - Sarajlije nasjele na prevaru: Lopov im "poklanjao" Zepter posuđe, zauzvrat im uzimao zlato

Prema ranijim izjavama prevarenih građana radi se niskom, tamnoputom muškarcu, sa crnom kosom i dužom bradom koji vozio crnog audija. On im je, kada bi ih sreo ispred zgrade, nudio Zepter posuđe kao poklon, da bi od njih na kraju, kada bi došao u stan, tražio zlato ili novac.

Žrtve su najčešće starije osobe, a navodno se radi o nekom jeftinom kineskom posuđu, koje je čak i otrovno.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo tada su za Faktor izjavili da su imali samo jednu ovakvu prijavu i to 15. aprila, ali prevarena osoba nikada nije došla u policijske prostorije da da izjavu.

U MUP-u Zeničkog kantona kazali su nam da u posljednje vrijeme nisu imali prijava ove vrste prevare, što ne znači da se nisu dogodile. Iz policije apeluju građanima koji se nađu u ovoj situaciji da ne budu lakovjerni, te da ovakve situacije obavezno prvo prijave policiji.