navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dizajneri su izabrali

Napravite mjesta u garderoberu: Stižu modni trendovi koje ćemo nositi tokom proljeća i ljeta

Trendovi su pojava koja je najviše vidljiva u modi, prvenstveno zato što se mijenjaju gotovo iz mjeseca u mjesec. Iako slijepo praćenje trendova ubija dobar stil, ponekad nije loše provjeriti šta ćemo ipak malo više nositi, jer nas nerijetko podsjeti na neke pomalo zaboravljene modne ideje kojima ćemo se s veseljem vratiti.

Objavljeno: 12.02.2020. u 10:56
get url
text

Kako biste se što bolje snašli i ormar nadopunili ključnim detaljima, koji će se najbolje uklopiti u vaš stil, evo deset trendova koji će obilježiti nadolazeću proljetnu i ljetnu modnu sezonu:

Prugice

 

Prugice su uzorak koji volimo iz nekoliko razloga, a jedan od glavnih je činjenica da je riječ o detalju koji ima moć podizanja baš svake kombinacije i jednako dobro funkcionira u dnevnim, ali i večernjim varijantama. Prugice su vesele i zaigrane, no mogu biti i veoma profinjene i elegantne, a nije naodmet spomenuti kako one horizontalne tijelo čine vitkijim i mršavijim.

Koža

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

corduroy crop jacket, highwaist black leather pants #MODUS

A post shared by M O D U S (@__modus) on

Kožni komadi u sebi nose posebnu bezvremensku notu koja ih uvijek izdvaja u moru novonastalih trendova te bez imalo razmišljanja vraća na pijedestal. Koža odiše samopouzdanjem i odvažnošću, simbolizira moćnu ženu koja se ne boji izlaska iz okvira te potiče na kreiranje posebnih kombinacija koje će zaokupiti svačiju pažnju. Bilo da se odlučite za kožne hlače ili samo detalj jedno je sigurno, a to je nepogrješiv outfit kojem ćemo se uvijek vraćati.

Predimenzionirani (puf) rukavi

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stepping out this Saturday night wearing my favorite...

A post shared by Stephanie Hill (@thestylebungalow) on

U protekloj godini bilo je nemoguće ne primijetiti da su omiljeni brandovi predstavili mali milion modela s puf rukavima. Bluze i haljine bile su glavne zvijezde ovog detalja, a materijal kojeg smo najčešće mogli vidjeti bio je til. Puf rukavi su chic, posebni i drugačiji te čine sinergiju jednostavnog stila sa pomakom. Zbog toga savršen su izbor za sve one trenutke u kojima želite zablistati na poseban način.

Tailoring

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<color combinations to consider taking you on a tour of all of my favorite color combinations over on Atlantic-Pacific> #colorwheel #mixandmatch #fallcolor

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on

Tailoring je teško nazvati trendom kojeg ćemo nositi u 2020. jer ga nosimo cijelo vrijeme. Profinjena odijela odavno su sinonim za eleganciju, a nadopunite li ih ključnim detaljima i u cjelokupan izgled unesete vlastiti pečat, styling dostojan svjetskih modnih pista sigurno neće izostati. Istovremeno chic i profinjen, ali i odvažan tailoring objedinjuje sve ono što želimo u modi, a to je funkcionalnost i atraktivan izgled te dovoljno mjesta za modno poigravanje.

Neon

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

But first, fall in love with becoming the best version of yourself

A post shared by Viktoria J. Hutter (@viktoriahutter) on

Neonske nijanse uvijek su nosili samo oni najodvažniji, ali neon će ove godine pronaći svoje mjesto i u brojnim drugim garderobama. Naravno, neonska haljina ili suknja privlačit će svu pažnju, ali ono što dizajneri predlažu jeste da se odličite za neonske detalje poput torbice ili ukrasa za kosu koji će „razbiti“ monotoniju i zaokružiti posebnu stilsku priču na pravi i upečatljiv način.

Hoop naušnice

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<it has been a good year sharing my top ten most worn items/trends over on Atlantic-Pacific today> #2020 #bye2019 #blaireadiebee

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on

Naušnice koje simboliziraju rane 2000. vraćaju se na velika vrata i u novom desetljeću. Riječ je o upečatljivim detaljima koji su veoma prilagodljivi, pa ih tako možemo vidjeti u odvažnim večernjim, ali i strogim poslovnim kombinacijama. Mogućnosti kombiniranja ima bezbroj kao i modela.

Tačkice

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<drama drama > @carolinaherrera #houseofherrera #polkadotdress #twirldress

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on

Šta dodatno reći o tačkicama, a da već nije rečeno. Ovo je uzorak koji mnoge dame vole nositi bez obzira na trendove i uzorak kojem se apsolutno uvijek vraćamo. Tačkice su vrlo zaigrane, ali uz vješto kombiniranje mogu poprimiti i ozbiljniji dojam, pa se može zaključiti da su odličan poligon za otkrivanje vlastitog stila i njegovo proširivanje.

Bermude

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

walking into a new week like also (vegan) leather culottes are my jam. are you into them?! shop link in bio #rosescloudstyle

A post shared by Rose Vandekerckhove (@roses_cloud) on

Bermude su model hlača koji je podijelio brojna mišljenja. Činjenica je da je riječ o specifičnoj dužini koju treba znati pravilno kombinirati kako ne biste postigli kontraefekt. Međutim, jednom kada "ulovite nit" vjerujemo kako će vam kombinacije s bermudama postati najdraže. Mogu zamijeniti klasično odijelo jer nisu vulgarne i primjerene su ozbiljnim poslovnim sastancima, ali s druge strane kombinirate li ih s crop topom, odličan su izbor i za večernje izlaske.

Print

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Christmas days

A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl) on

Print je jedan od omiljenih uzoraka svake odjeće, bilo da se radi o cvjetnom ili nekom drugom. Mogućnosti koje ovaj uzorak nudi su sjajne i baš svako može pronaći barem jedan koji će kombinirati i nositi sa užitkom. U 2020. nosit će se retro, stoga slobodno dajte priliku printu koji karakterizira 60-te godine i pustite mašti na volju.

Perje

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

C O L O R S in @maisonmargiela Who’s excited for the weekend? ———- C O R E S em @maisonmargiela Quem tá animado pro fim de semana?

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho) on

Haljine ukrašene perjem ili topovi must have su komadi svake stylish kombinacije, pa nema nikakvog razloga da i vi ne nabavite odjevne predmete upotpunjene njim.