Naša kreatorica putuje u Hollywood: Amela Radan u Sarajevo dovodi Sophiju Loren

objavljeno: 22.09.2017. u 20:27

Amela Radan, organizatorica i idejni tvorac Sarajevo Fashion Weeka i uspješna modna agentica, prije više od 30 godina kročila je u svijet mode, a kao plod velikog rada, truda i nesebičnog zalaganja, stigao je poziv za odlazak u Hollywood.

Naime, naša kreatorica sjedit će u žiriju fenomenalnog CineFashion Film Awards, koji će se od 8. do 12. oktobra održati u legendarnom El Capitan Theatreu u Hollywoodu.

Radan će tako biti rame uz rame sa Sophijom Loren, Demi Moore, Cindy Crawford, Timom Gunnom, Donnom Karan, Tyrom Banks, Rachel Zoe, Kelly Osborne, Toni Braxton, Gigi Hadid, i mnogim zvijezdama iz svijeta dizajna, režije, muzike i filma.

– To je veliko priznanje za moj dar i najbolji način da se moja modna priča zaokruži u Hollywoodu. U SAD putujem ispred Fashion Film Festivala Sarajevo, koji organiziram zajedno sa Željkom Ivanovićem. Bit će mi drago sjediti zajedno sa brojnim svjetskim zvijezdama. Ovo će biti dobra prilika da na najbolji način u svijetu promoviram Bosnu i Hercegovinu i neke od članova žirija dovedemo u našu zemlju. Moja velika želja je da to bude Sophija Loren i sve ću uraditi da je naredne godine vidimo u Sarajevu – kaže za Coolstyle Amela Radan, koja je članica Evropskog modnog vijeća.